Nieuws

Laatste updates
Reminder stuurliedeninstructie

We willen jullie erg graag aan herinneren dat het voor alle stuurtjes verplicht is deel te nemen aan de stuurliedeninstructie.

De lotingen zijn bekend!

De lotingen van de PEiL & PEiK zijn hier te vinden.

WhatsApp service

Dit jaar heeft onze Wedstrijdleiding weer een WhatsApp service. Stuur een appje naar 06-44351629 en ontvang alle updates!

De PSI is alweer hard bezig met de voorbereidingen voor de 39e editie van de Proteus-Eretes in ’t Lang en – in ’t Kort! In het weekend van 25 en 26 april 2020 zal roeiend Nederland wederom naar Delft komen om het wilde Schiewater te trotseren.

Op de zaterdag en zondag zullen ploegen tijdens de PEiL in een achtervolgingsrace laten zien wie het in zich heeft om de snelste tijd neer te zetten over een afstand van 4,5 kilometer. Op zaterdagavond rond een uur of 6 ’s avonds zal er plaats gemaakt worden voor de PEiK waarbij ploegen het laatste toetje van de dag nog kunnen meepakken. De PEiK bestaat uit een 450 meter boord-aan-boord sprint waarbij zowel studenten- als burgerverenigingen sprintend langs het Kruithuis zullen stormen.

Zoals altijd zal er op de zaterdagavond het legendarische PEiL feest zijn, met twee podia en onder andere onze eigen ProtHUISband en nog veel meer artiesten!
Meer informatie over de kaartverkoop van het feest zal binnenkort volgen!

Volg ons ondertussen op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van alles wat komen gaat dit weekend! En houd natuurlijk ook de website in de gaten voor meer updates!

Bekijk de aftermovie van vorig jaar om een impressie te krijgen van dit epsische weekend!

Indelingen

Vanaf woensdag 8 mei 20:00 zijn de lotingen via onderstaande links te bekijken. Hier zullen ook de uitslagen te zien zijn.
Bekijk hier de loting en uitslagen van de PEiL
Bekijk hier de loting en uitslagen van de PEiK

Blokindeling PEiL

Zaterdag 11 mei 2019 (onder voorbehoud)
Blok 1 Blok 2 Blok 3
H4+ 1 H8+ Bedr. 8+
D2x H4+ 2 DCl8+
D4* H4+ 3
H2-
NSRF D-klassement C4+ H1 Honerv. C4+
C4+ H2 Herv. C4+ C4+ D4
C4+ D3 Donerv. C4+
Zondag 12 mei 2019 (onder voorbehoud)
Blok 4 Blok 5 Blok 6
D4+ 2 HCl8+ D4+ 1
H2x H4* Mix2x
H1x D4+ 3 D1x
NSRF H-klassement C4+ D1 C4+ H3
C4+ D2 Derv. C4+

Blokindeling PEiK

Zaterdag 11 mei 2019 (onder voorbehoud)
Blok 1 Blok 2
HCl 8+ DCl 8+
Mix 8+ Mix 8+
D4* H4+
D4+ Mix 2x
H2x D2x
D1x H1x
Herv C4+ Derv C4+
Honerv C4+ Donerv C4+
Mix C4+ Herv C2*

PEiL & PEiK 2019: voorlopige bloktijden

PEiL Dag 1, zaterdag PEiL
Blok 1 Blok 2 Blok 3 Bedrijfs8
Wisselvlot open n.v.t. 10:55 13:25
Vlot open 8:45 11:30 14:00 14:30
Vlot dicht C4+ 9:30 12:15 14:45
Vlot dicht 9:45 12:20 14:50 14:55
start 10:30 13:00 15:30 15:15
Prijsuitreiking 13:00 16:45 17:45
PEiL Dag 2, zondag PEiL
Blok 4 Blok 5 Blok 6
Wisselvlot open n.v.t. 11:40 14:20
Vlot open 9:30 12:25 15:00
Vlot dicht C4+ 10:15 13:10 15:45
Vlot dicht 10:30 13:15 15:50
start 11:15 13:55 16:30
Prijsuitreiking 14:00 16:30 18:45
PEiK Dag 1, zaterdag PEiK
Blok 1 Blok 2
Vlot open 17:05 18:40
Vlot dicht 17:45 19:25
Start 18:05 19:45
Prijsuitreiking 21:20 21:20

Ben jij van plan om dit jaar het baanrecord op jouw naam te zetten? De baanrecords van de PEiL zijn te vinden in het onderstaande PDF'je.

file_downloadBaanrecords PEiL

Wedstrijdinformatie

Vlotindeling en baankaarten

De boten zullen deels op Proteus en deels op Lijm en Cultuur (450 meter van Proteus) komen te staan, zodat de wedstrijd soepel kan verlopen en de boten beter bewaakt zullen staan. Let op dat de PEiL een andere finish heeft dan de PEiK! De baankaarten zijn hieronder te vinden.

Stuurinstructie en rugnummers

Net zoals vorig jaar zal de stuurliedeninstructies voor aanvang van je eerste race online worden bekeken. Na de stuurinstructie is er een kleine test die gedaan moet worden ter controle of de stuurinstructie wel is gedaan.

Voor de PEiL is de stuurinstructie hier te vinden. De test kan hier worden ingevuld.

De stuurinstructie van de PEiK is hier te vinden. De test kan hier worden ingevuld.

Rugnummers kunnen opgehaald worden bij de penningmeesterbalie door een verenigingsvertegenwoordiger. De penningmeesterbalie is te vinden op de barzolder op Proteus.

Per ploeg is het €10 aan borg voor een rugnummersset, met maximaal €100 borg per verenigingsvertegenwoordiger.

Inschrijfkosten

Ga je de PEiL of PEiK starten? Voor inschrijfgelden, zie http://www.wedstrijden.knrb.nl/nl/

Feest

Na een dag hard roeien is er tijd voor ontspanning. Je kan gelukkig zaterdag 11 mei 's avonds los gaan op het (18+) PEiL-feest, met als thema AriPEiL, de kleine SCHIEmeermin. Dus trek je zeemeermin of zeemeermannen outfit aan en duik samen met AriPEiL diep in de Schie! Tot de vroege uurtjes zullen er 2 podia zijn met verschillende bandjes en DJ's. De deuren zijn open van 22:00 tot 23:30, dus zorg dat je op tijd binnen bent.

Tijdens het hele feest werken we met consumptiemuntjes. Deze muntjes kunnen alleen met pinnen worden gekocht. Het is aangeraden om voor het feest alvast muntjes in te slaan, zodat je tijdens het feest niet in de rij hoeft te staan.

Voorzieningen

Fietsen

Het is mogelijk om zaterdag en zondag fietsen te huren voor €3,50 per fiets per blok. Als je een fiets wilt reserveren is dit mogelijk door dit formulier in te vullen. Zo kun je teleurstelling op de dag zelf voorkomen. Wanneer je de fietsen niet op komt halen voordat het vlot open gaat van het betreffende blok, zullen de fietsen weer in de verhuur komen voor andere belangstellenden.

Tijdens het weekend kan je de fietssleutels ophalen bij het secretariaat. Deze is te vinden op de barzolder op Proteus-Eretes (zie de terreinindeling voor meer informatie over de locatie).

Eten

Overdag biedt ‘t Beheer een verscheiden aanbod van panini's en andere etenswaren aan die te verkrijgen zijn op het terrein van Proteus-Eretes.

Pinnen

Tijdens de wedstrijd en het feest zal er alleen de mogelijkheid zijn om te pinnen. Vergeet dus vooral niet je pinpas mee te nemen!

Slaapplekken

Als je op zaterdag vroeg moet starten kun je op vrijdag voor slechts €7,50 per persoon overnachten op de sociëteit van Proteus-Eretes.

Verder is er de mogelijkheid om van zaterdag op zondag te overnachten in een sporthal vlakbij Proteus-Eretes. Dit alles voor slechts €10,00 per persoon. De faciliteiten (douches en toiletten) van het sportcentrum zijn te gebruiken gedurende het verblijf. De sporthal is open voor gebruik vanaf 21 uur ‘s avonds tot 8 uur ‘s ochtends.

Als je een plekje wilt reserveren voor de vrijdag of zaterdag, kan je je aanmelden door dit formulier invullen.

Op zaterdag zijn de bandjes voor de slaapplaatsen op te halen bij de Commissaris Toerroeien van je eigen vereniging.

Plattegrond terrein

Routebeschrijving

Vanaf station Delft-Zuid: Ga vanaf het perron de trap naar het viaduct op. Ga hier linksaf, en volg het middelste pad (deze loopt omhoog). Op een gegeven moment kruist u de Schie. Direct na de Schie ziet u aan uw linkerhand het verenigingsgebouw van de D.S.R. Proteus-Eretes, ‘De Beuk’. U komt hier door nu via het eerste voetpad aan uw linkerhand het viaduct te verlaten.

Enkele botenwagens zullen dit jaar bij Lijm en Cultuur staan. Dit ligt ook op de Rotterdamseweg, ongeveer 450 meter ten noorden van Proteus.

Neem afslag ‘Delft Zuid’ vanaf de A13. U bent op de Kruithuisweg, neem nu de afslag naar de ‘TU-wijk’. Ga aan het einde van de afslag links (de Schoemakerstraat) en aan het einde van deze straat met de bocht mee naar rechts. Neem afslag 'Delft Zuid' vanaf de A13. U bent op de Kruithuisweg, neem nu de afslag naar de 'TU-wijk' vanaf de N470. Volg de tweede rijstrook van links om linksaf te slaan naar de Schoemakerstraat. Vervolg de weg naar de Huismansinkel. Sla aan het einde rechtsaf (de Heertjeslaan). Volg de Heertjeslaan tot het einde waar u rechtsaf slaat naar de Rotterdamse weg. Neem de tweede afslag rechtsaf naar de Kluyverweg. Of parkeer uw auto aan het eind van de eerste linker afslag aan de Kluyverweg, de Anthony Fokkerweg. In de hoek van deze parkeerplaats kunt u via het schelpenpad en het fietspad doorsteken richting Proteus-Eretes. Voorbij het viaduct, aan uw linkerhand vindt u het verenigingsgebouw van de D.S.R. Proteus-Eretes, ‘De Beuk’. Het is absoluut verboden uw auto op het terrein of de oprit van Proteus-Eretes te parkeren. Daarnaast zijn de trottoirs ook verboden terrein. Gelieve uw auto dus bij de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek te parkeren.

Enkele botenwagens zullen dit jaar bij Lijm en Cultuur staan. Dit ligt ook op de Rotterdamseweg, ongeveer 450 meter van Proteus.

Contact

Proteus-Eretes

Wanneer u contact wilt opnemen met Proteus-Eretes dan kunt u het beste gebruik maken van de volgende gegevens. U komt dan direct in contact met het bestuur.

Adres
D.S.R. Proteus-Eretes
Rotterdamseweg 362A
2628AT Delft
Postadres
Postbus 322
2600 AH Delft
Telefoon
(015) 2623720 (Bestuur)
E-mail

peil@proteus-eretes.nl
wedstrijdleiding.peil@proteus-eretes.nl
ct@proteus-eretes.nl

Rekeninginformatie

IBAN – NL44 RABO 0103 4052 40
BIC – RABONL2U
T.n.v. D.S.R. Proteus-Eretes te Delft
Inzake PEiL

Commissie

Elk jaar wordt het weekend van de PEiK en de PEiL georganiseerd door acht enthousiaste competitieroeiers. Hierin worden zij bijgestaan door een Qualitate Qua, iemand vanuit het bestuur die een oogje in het zeil houdt. Naast vier nieuwe commissieleden, zijn er ook vier mensen die voor het tweede jaar plaatsnemen in de commissie. Dit zorgt ervoor dat er genoeg ervaring in de commissie zit om er ook dit jaar voor te zorgen dat het evenement tot in de puntjes verzorgd wordt.

De commissie wordt bijgestaan door een jury om voor een eerlijk verloop van de wedstrijd te zorgen.

Proteus-Eretes in ’t Lang-commissie
Willemijn Boere Voorzitter
Leenke Jense Penningmeester
Nina van Dulmen Acquisitie
Bram van Diemen Wedstrijdleiding
Hanna Sickler Wedstrijdleiding
Gijs Koning Techniek
Pim Jansen Techniek
Dagmar Schuffelers Public Relations
Ilse van Milaan Qualitate Qua
Jury
Mark Greefhorst Hoofd van de Jury
Pers

Proteus-Eretes in ’t Lang is een groot roeievenement waar vele studenten uit het hele land op af komen. Gepaard met mooi weer is de hoeveelheid roeiboten op de Delftse Schie een heus spektakel.

Wil u aanwezig zijn? Neem dan contact op met onze PR-commissaris:
Dagmar Schuffelers te bereiken op 06 15822146 of peil@proteus-eretes.nl.