16.1°C, 1 Bft. Inloggen

De eerstejaars van Proteus-Eretes krijgen na hun inauguratie de keuze om te gaan wedstrijdroeien of competitieroeien. Een groot deel van hen kiest voor dit laatste en zal dus zowel regelmatig op het water als op de barzolder met een biertje te vinden zijn. Op deze pagina wat meer informatie over hoe het jaar van een eerstejaars competitieroeier eruit ziet. 

Winter
In de winter beginnen stiekem de eerste voorbereidingen van het competitieseizoen al met het vinden van een ploeg en coaches. De eerste trainingen in de boot worden volbracht maar gezien het feit het koud is buiten zullen veel trainingen ook op de ergometer plaatsvinden. Veel roeiers nemen deel aan de indoortraining op het sportcentrum, elke dinsdag en donderdag. 

Voorseizoen
Na de koude wintermaanden wordt het eindelijk weer warmer en is het langer licht, waardoor er meer in de boot getraind kan worden. Samen met je ploeg doe je mee met de compoladder, de interne competitie voor eerstejaars competitieploegjes. Door deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals wedstrijden, helpen bij evenementen en borrelen, kan de ploeg punten verdienen voor de compoladder. Als de ploeg genoeg punten heeft verzameld is dit je ticket tot deelname aan de NOOC, de bokaal waar het allemaal om draait binnen het eerstejaars competitieroeien!

Wedstrijdseizoen – NOOC
De NOOC is dé bokaal waarin de eerstejaars competitieploegen van heel roeiend Nederland tegen elkaar zullen strijden. De NOOC bestaat uit zes wedstrijden door heel Nederland waar je met je ploeg aan deelneemt. Er zijn zes poules in de NOOC, aan de hand van het niveau van jouw ploeg wordt je in een van de poules ingedeeld. Zo roei je tegen ploegen van ongeveer je eigen niveau en blijft het elke wedstrijd leuk!

Een stapje hoger Bokaal X
Voor de 24 ploegen van Nederland die de extra uitdaging aan willen gaan is er de X-bokaal. Deze bokaal is speciaal opgericht voor alle TopC4+'en van Nederland. De wedstrijden in deze bokaal zijn identiek aan de wedstrijden uit de NOOC, je hebt dus alleen andere, geduchtere tegenstanders!

Alternatief – Sprintbokaal
Voor de ploegen die niet aan de NOOC mogen deelnemen is er de Sprintbokaal. Deze bokaal bestaat uit zes wedstrijden van 450 of 500m, tevens door heel Nederland. Ook in deze bokaal wordt er gestreden tegen eerstejaars ploegjes uit heel Nederland, zeker dus een goed alternatief voor de NOOC!

Meer informatie
Deze informatie is slechts in een notendop wat het eerste jaar van een competitieroeier inhoudt. Ben je benieuwd naar meer verhalen of heb je een praktische vraag? De commissaris toerroeien staat altijd voor je klaar via ct@proteus-eretes.nl.