Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing NKIR

Wedstrijdroeiverslag - 13 december 2022 - 15:16 - Door Yvo van Rutten

Nieuwe PR’s of zinken op het droge, op de NKIR kan alles.

Afgelopen weekend was weer de NKIR. Terwijl het buiten koud was, was het binnen gelukkig alleen maar fris. Bij binnenkomst gelijk een pakje vegan “proteine”melk in je handen gedrukt krijgen, waar minder eiwitten in zitten dan in mijn grote teen, en je überhaupt twijfelt of het een verstandige keuze is om dit voor je wedstrijd te drinken. Daarna kon de dag beginnen, voor de een wat eerder dan voor de ander. De Lichte Heren en de Lichte Dames mochten deze dag gelukkig op wintergewicht en zonder boot gemiddelde inwegen. Dit zorgde voor, in ieder geval bij de LDEj en LHEj voor easy inwegen. Laten we zeggen dat sommigen dachten dat ze 1,5 kg onder het gewicht zaten, maar dat dat 2,5 kg bleek te zijn. Waarbij de NKIR voor de sjaarzen een eerste sfeerimpressie van een wedstrijd is, is het voor de ouderejaars weer een moment van herkenning. En dit zag je ook wel terug na de 2k. Veel beteuterde en vermoeide gezichten, en verbaasde roeiers die een ijle lucht ook wel echt ijl vinden, waardoor velen toch ineens moeite hadden met hun streef. Zoals vanouds was er weer lekker veel herrie, waardoor je dus niet echt hoort of jij of je buurman/vrouw wordt aangemoedigd en dus maar gewoon meer benen geeft bij elk geluidje dat je hoort. 

Verder zijn er nog een aantal erg goede prestaties verricht. Zo heeft Jorrit geblikt in het LHG veld. Marije heeft geblikt in het DE veld. Dit is wel een nieuwe PR voor haar, maar helaas net niet snel genoeg om ook een plekje te stijgen op het Dames lijstje. Reinoud is 2e geworden achter een knaap van de franse bond, wat hem wel heeft geholpen om een aantal plekjes omhoog te gaan op het Lichte Heren lijstje. Lisa is 2e geworden in het LDE veld en Hanne is 2e geworden in het LDSB veld, wat ook haar geholpen heeft te stijgen op het Lichte Dames lijstje.

Verder heeft de HA clubacht geblikt in het clubacht veld, met name door 2 clubachters, Bas en Abe, die harder gingen dan sommige MGM’s. Maar dit wisten velen van ons al aangezien de hoog nodige memes rondgestuurd zijn.

En een honorable mention: Nils, die niet meer OJM doet heeft zijn innerlijke compo naar buiten laten komen in het HE veld, die hij startte in een mouwloos composhirt, terwijl hij de dag ervoor een feestje had.

Naast dat de NKIR voor de sjaarzen al super spannend is, is de dag erna misschien wel nog spannender. Aangezien ze de dag erna te horen kregen of ze ingeselecteerd zijn of niet. DUS KOM ZO NAAR DE BORREL OM TE ZIEN WIE ONZE EJ’s ZIJN!