Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Hoyte Havinga voorgedragen als Lid van Verdienste

Algemeen - 30 november 2022 - 14:19 - Door Marnix Tijhuis

Een bijzondere avond

Lieve leden, 

Gisteravond heeft het 76e bestuur Hoyte Havinga verrast met de mededeling dat zij hem, naar aanleiding van een ingestuurde brief, willen voordragen als Lid van Verdienste van de D.S.R. Proteus-Eretes. Leden van Verdienste zijn leden van de D.S.R. Proteus-Eretes die zich op uitzonderlijke wijze voor de vereniging hebben ingezet en gelden als voorbeeld voor de vereniging. 

Hoyte Havinga
Hoyte werd in 2014 lid bij Proteus-Eretes. Gedurende zijn vele jaren bij de vereniging heeft hij zijn stempel met vele klusprojecten op bijna het hele gebouw weten te drukken. Met projecten zoals de kleedkamer bankjes en de uitbreiding van de ergozolder heeft hij de groeiende vereniging geholpen. Daarnaast zouden de LCK, het MatCie-hok, (het verwijderen van) de douches op de ergozolder, de kabelgoot op de barzolder, het internet, de volledige elektra, de ventilatiesystemen, de loodsletters, het transportrek, de verhoogde boot-stellingen en nog veel meer onderdelen van ons gebouw niet in de huidige staat zijn zonder de inzet van Hoyte. 

Het blijft niet alleen bij de projecten die Hoyte zelf heeft geklust. Zijn exceptionele inzet, geïllustreerd door zijn pragmatische en harde werken, zoals tijdens zijn bestuursjaar als Commissaris Loods van Bestuur 71, heeft ertoe geleid dat de Loodscommissie (LoCo) weer nieuw leven in is geblazen. De commissie is de laatste jaren veranderd van een ‘klein onderhoud commissie’ naar een grote groep enthousiaste klussers die nu al jarenlang het ene na het andere grote project aanpakt. Met deze kennis over de huisvesting en al haar systemen heeft Hoyte ook zijn stempel op de Stichting Huisvesting Proteus-Eretes (SHaPE) kunnen drukken. Al jarenlang is hij bijdrager bij onze stichting, wat hij tot op de dag van vandaag doet. Zelfs nu hij zelf geen student meer is, is hij een van de vaste krachten binnen de LoCo en de SHaPE. Hij is altijd bereid om anderen te hulp te staan, wat hem sterk karakteriseert en ontzettend gewaardeerd wordt. 

Behalve het klussen heeft Hoyte ook een impuls gegeven aan het roeien op Proteus-Eretes. In de zomer van 2018 hebben de coachkaders van Middengroep Dames (MGD) en Ouderejaars Dames (OJD) vele ervaren coaches verloren. Dit heeft ertoe geleid dat Hoyte met slechts minimale ervaring opeens veel verantwoordelijkheid kreeg. In plaats van dat dit tot een afname van behaalde roeiprestaties heeft geleid, heeft de inzet van Hoyte ervoor gezorgd dat er naast vele overwinningen ook uitzendingen zijn behaald. 

Daarnaast is Hoyte een van de grondleggers geweest van de Beuncie, de groepering die sinds 2016 zich heeft ontfermd over het licht & geluid bij grote evenementen zoals de Owee. Door de energie van deze groep zijn deze evenementen, en met name daarmee de status van Proteus-Eretes naar buiten, naar een hoger niveau getild. Mede door zijn bijdrage hierin heeft Proteus-Eretes zo hard mogen groeien de afgelopen jaren. Daarbij heeft Hoyte ook een grote bijdrage geleverd aan de Live Video Commissie. De commissie die zich inmiddels gevestigd heeft als uitzender van grote nationale wedstrijden, heeft in de eerste jaren enorm geprofiteerd van Hoytes eindeloze inzet en energie. 

Benoeming
Zijn uitzonderlijke inzet voor zoveel verschillende takken van de de vereniging maakt dat Hoyte thuishoort in het rijtje van Leden van Verdienste en het is voor het 76e bestuur een grote eer om hem voor te mogen dragen!

Met Hemelsblauwe groet, 

Marnix Tijhuis
h.t. Secretaris der D.S.R. Proteus-Eretes