11.3°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Eerste Onderlinge

Competitieroeiverslag - 14 oktober 2021 - 13:42 - Door Mandy Vermeijs

De eerste onderlinge, een waar spektakel met een hoop gespetter, mooie snoekjes en competitief geblaat. Het weekend 2 oktober was het zo ver. De toen nog aankomend hopend leden, genaamd de dopjes, gingen met volle C4+’en het water op om zo alle aangeleerde roeikunsten van de afgelopen weken te showen.

Met een toercie 500m (lees als: veel minder dan 500m) werd er gedurende de hele dag gestreden met een heren en een dames veld. Hieruit bleek een spannende finale te komen. Bij de dames was er een finale tussen Dames1: DOPamine en Dames2: Dubbeldop, waarin D1 net de winst met zich mee wist te pakken. Bij de heren kun je ook zeker spreken van een spannende finale. Heren1: En Terug moest strijden tegen Heren13: Dobberende Dertien, een nummer die normaal gesproken niet zo vaak voorkomt in de finale. Maar niks is minder waar, in die laatste paar halen voor de finish wist Heren13 net voor te blijven en gingen hiermee met de winst ervandoor met . Of dit kwam door hun uitstekende halen of een opvallend teletubbie pak, moet nog nader onderzocht worden.

Maar naast deze zekere strijd op het water, was er in het algemeen nog een misschien wel grotere wedstrijd gaande. Welke ploeg had de meest memorabele outfit aan? Wie verschenen als echte fashionicons over de finish? Wie wisten hun creatieve breinen het beste samen te voegen? Het antwoord op deze vragen kan natuurlijk maar één ploeg zijn: Dames3 de Pino’s in hun hierbij passende Pino-outfit.

De eerste wedstrijdhalen door de dopjes zijn geroeid en nu is het tijd voor sportieve groepen en enthousiaste compos om zich naar de asopos najaars toe te werken. Dit beloofd een grandioos roeiseizoen te worden.