14.8°C, 6 Bft.

Eerstejaars-selectiebekendmaking

Roeien - 26 november 2015 - 23:46 - Door Bot

Volgende week dinsdag 1 december om 21:00 is het zover, dan zullen maar liefst 30 roeiers en roeisters zich presenteren als EersteJaarsZwaar’16, EersteJaarsLicht’16 en EersteJaarsDames’16. Zij zullen zich komend jaar keihard gaan inzetten om te laten zien dat Proteus-Eretes over vele talenten beschikt en zullen er alles aan doen om die klassementspunten binnen te slepen komend wedstrijdseizoen.

Na het kennismaken in een C4 tijdens de IRT en het keihard trainen voor de Asopos najaars in de Sportieve Groep begonnen de selecties voor die felbegeerde plekjes in eerstejaars wedstrijdboten. Er waren meer dan 30 aanmeldingen voor Eerstejaars Licht, 20 aanmeldingen voor Eerstejaars Dames en 23 aanmeldingen bij Eerstejaars Zwaar. Meer dan vier weken lang is gekeken naar techniek, vermogen en motivatie van de roeiers om uiteindelijk de best mogelijke ploegen te vormen.

De zware selectieperiode was voor de achten van EJZ’16 en EJD’15 al eerder afgelopen dan voor de lichte pikken. Met zeer veel talent was het voor de coaches van EJL’16 zeker geen lichte opgave om de beste acht samen te stellen. Eerstejaars Licht zal daarom twee boten op het water leggen: Naast de acht zal ook een viermet gaan strijden om het blik!

Ben jij ook zo benieuwd naar wie Proteus-Eretes gaat vertegenwoordigen in de eerstejaarsklassementen?  Of benieuwd naar wie misschien de volgende Sytske, Chantal, Sjoerd, Ellen, Roeland of Arnoud worden? Kom dan aanstaande dinsdag 1 december om 21:00 naar de selectiebekendmaking!