20.4°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing PEiL & PEiK

Competitieroeiverslag - 15 mei 2019 - 12:31 - Door Philippe van Mastrigt

Een prachtig weekend was het tijdens de PEiL & PEiK zeker. Het moment voor Proteus om te laten zien dat de Schie toch écht ons water is en dat Proteus-Eretes de mooiste vereniging van het gehele bekende universum is. Met alle roeiers, medewerkers en commissies heeft Proteus in een zonnig weertje met veel wind een mooie wedstrijd georganiseerd. Lees hier de nabeschouwing!

De wedstrijden waren dit weekend, maar de grote voorbereidingen bij PEiL en PEiK bevonden zich stukken eerder. Met de getransformeerde ergozolder, de aanleg-/wissellocaties bij Lijm & Cultuur en alle voorbereidingen achter de schermen, hebben onze commissies veel werk en tijd gestoken in het goede verloop van het weekend.

De PEiL — die twee-één-vierde keer langer is dan een 2k — vond met 57 deelnemende Proteus ploegen plaats op zowel zaterdag als zondag. Powered by IRIS mochten in blok 1 de Heren (poule 1) 4+ de eerste tijden neerzetten. Hier heeft Proteus zich bewezen met een taart voor d’extros en een tweede plek voor Lange L. Vervolgens was het aan onze Dames TopC4+ Ongekend om te strijden met als resultaat positie 11 en hebben de heren van Ja, boeien? In poule 2 van de bakboord bokaal een tweede plek bemachtigd.
In de middag was het tijd voor blok 2 en 3 van de PEiL met als eerst het Heren 8+ veld waarin twee Proteus ploegen Team Tank en Ringbaard respectievelijk een tijd van 17:27.3 en 17:56.0 hebben neergezet. In poule 2 van de heren 4+ heeft Stabiel getaart met een tijd van 19:21.7 en Compensatie een derde plek bemachtigd. In het dubbel vier-mét veld hebben Wat Denk je Delluf? (vierde), Strak (vijfde), Capabel (tiende), Voorbij (dertiende) en Doe Maar (zestiende) gestreden. In het heren twee-zonder veld heeft SBP een tweede plek behaald met een tijd van 20:23.8. In de bakboord bokaal was het tijd voor heren poule 1 waar Ambivalent heeft getaart met 20:22.8. Hierna was het aan de dames clubacht om zich te bewijzen op eigen water. Hier heeft Chaos een vijfde positie gepresteerd met 18:37.0 en stadsgenoten DDS gewonnen met 18:20.2. In poule 3 van het heren 4+ veld heeft Adtlantis getaart, Impils een derde plek behaald en is Potentiaal vijfde geworden. In het bedrijven acht veld heeft Haagse/Van Oord gewonnen met 2.4 seconden. In het midden van blok 3 was het nu aan de fanatiekelingen in het onervaren heren C4+ veld om de winnende halen te maken. Met Njord en Laga als tegenstander heeft Bliksem getaart met als tijd 20:18.3, Kiek 'm goan! de derde plek behaalt, Coolbest een vierde plek en ACHTung een zesde plek. In het onervaren dames C4+ veld hebben Kapot (tweede), Complex (derde) en Rameurs (vierde) gestreden.

De PEiK — die tien keer zo klein is als de PEiL — vond plaats in de avond in twee blokken. Voor velen het moment om lekker gek te doen en bijzondere combinaties van ploegen en roeiers te vormen.

In blok 1 van de PEiK begon het met het heren clubachtveld waar Illuster eerste is geworden, PEiLH8+ vierde en Labiel zesde. In het mix 8+ veld eindigde z15B70d15cl17z13z14 tweede, EJZtuur derde, Solide (met Complex) vierde, Relacht? vijfde, SHAM (Short + Spam) zevende en Ongekend achtste. In het dames dubbelvier-met veld heeft Natuurlijk gewonnen, is Voorbij vierde geworden, Nootella zesde en DDS/Proteus 2 zevende. In het Heren 2x veld is STERK! vierde geworden. In het dames skiffveld heeft Anoeska de eerste plek behaald en Anne de vijfde plek. In het ervaren C4+ veld hebben de twee proteus ploegen Alles Flex’t en Zwicht gespard waarbij Alles Flex’t met 3.6 secondes gewonnen heeft. In het onervaren C4+ veld zijn de Proteus als volgt gefinisht: GIST (zesde), Ambivalent (vijfde), Coolbest (achtste), Meters (tiende), Kiek ‘m goan! (vierde).

In blok 2 van de PEiK was als eerste het dames clubachtveld aan de beurt, hier is CHAOS tweede geworden. In het heren 4+ veld is Impils vierde geworden en in het mix ervaren dubbeltweeveld zijn Twinners eerste geworden, Burritoboot tweede en Vloeibaar (coaches van Solide) vierde geworden.

Na een hele dag hard geroeid te hebben was het tijd om het lichaam te herstellen en heerlijke voedingsrijke graansmoothies naar binnen te werken om vervolgens dit nog een keer te doen op het feest georganiseerd door PHI. Tijdens het feest kon men zowel in de tent als op de barzolder genieten van de Prothuisband en DJ’s en de echte Aripeil uithangen.

Op de zondag gingen blok 4, 5 en 6 van de PEiL verder. In de ochtend hebben dames 4+ poule 2 geroeid waarbij Hoezo? een taart heeft veroverd en MBMB een vierde plek. In het Heren dubbeltwee veld is Dubbelzoleuk vierde geworden. In het heren skiffveld heeft Daan een tweede plek behaald, Jurgen een vijfde plek, Rust en VVaardigheid een tiende plek, Anton een elfde plek en Ewout een dertiende plek. Aan het einde van blok 4 was het tijd voor het Heren C4+ Klassement waarin Solide het opnam tegen de andere sterke ploegen. Zij hebben door een straftijd uiteindelijk de vijftiende plek behaald. In het Dames dubbeltwee veld is Ve-two eerste geworden en Bloot vierde. In het heren skiffveld heeft Thijs gewonnen en is er in het heren dubbel C2 veld als enige één Proteus boot gestart met een tijd van 2:23.5. Rameurs en Cha Cha Slide zijn in het dames onervaren C4+ veld als vijfde en zesde gefinisht.

In blok 5 gingen het heren clubacht-veld van start. Clubacht Adequaat heeft hier de zesde plek behaald en Equivalent de dertiende plek. In het heren dubbel vier-met veld heeft Semisenioren getaart en PEil, wij winnen WEiL een vierde plek behaald. In poule 1 van de Dames bakboordbokaal hebben Calypso (zevende), Schietop (achtste), Xplosief (negende), Sho(r)t (dertiende) en Chiquita’s (veertiende) geraced.

In blok 6 begon het met de dames poule 1 vier-mét waar Finaal zevende gefinisht is en Perry elfde geworden is. In het mix dubbeltwee veld hebben Thijs en Mirja de eerste plek letterlijk mee naar huis geroeid en is Anoeska als zevende geëindigd in het dames skiffveld.

De door PSI georganiseerde PEiL & PEiK waren een groot succes. Met alle hulp van commissies, bestuur, medewerkers en roeiers heeft Proteus veel getaart en kunnen genieten van een stralend weekend. Dankzij de IRIS hebben we mooie tijden neergezet, zijn we live geweest door de LVC, zijn we sterk geworden en hersteld door de maaltijden van Le Bixy, heeft de Paparazzi de mooiste momenten vastgelegd vanuit bijzondere locaties mogelijk gemaakt door de Mobocie en heeft men van een hartstikke mooi feest kunnen genieten door onder andere PHI en de Prothuisband.

Op naar de volgende wedstrijd!