20.4°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing Okeanos Tweekamp

Competitieroeiverslag - 08 mei 2019 - 23:46 - Door Philippe van Mastrigt

Op bezoek bij de Okinokie’s in Amsterdam hebben de compo’s van Proteus weer van zich laten horen. Dit keer was het wéér tijd voor de Okeanos Tweekamp, een dagje genieten was het zeker! Lees hier de nabeschouwing.

De Okeanos Tweekamp is maar liefst een hele dag lang. Maar de spanning zat er al vroeg in nadat er bericht was gekomen dat de finales in de middag mogelijk niet zouden doorgaan in verband met het wisselvallige weer. Na talloze volksverhuizingen van ‘onder het afdakje bij de bond’ naar ‘de zitplaatsen langs de bosbaan’ door de hagelstenen, hoefde men uiteindelijk niet getreurd te zijn toen bekend werd dat de finales wél zouden plaatsvinden.

Van de 36 deelnemende Proteus ploegen hadden de dames en heren van de stuurboordbokaal de eer om als eerst van start te mogen gaan in de voorwedstrijden. De Okinokie’s wilden met het eerdere bericht toch even laten weten dat iedereen met de voorwedstrijden van 500 meter écht zijn best moest gaan doen. Met zo nu en dan een windvlaagje mee en tegen zetten Jurgen Wervers en Daan Doelman in het skiff-veld een eerste plek neer. Ook Spam, Solide en Cha Cha Slides (C4+) zijn als eerste over de finish gegaan en mochten door naar de A-finale. Voor Bliksem (C4+) waren de officiële tijden aangepast waardoor zij met een tweede plek naar de B-finale gingen. Met PROtest mochten zij hun fotofinish bewonderen waaruit bleek dat ze met een boegbal tweede geworden waren. In het dames vier met veld heeft Adtvies de voorwedstrijd gewonnen en mochten zij samen met Finaal door naar de A-finale. Daarna is damesclubacht Chaos op beide afstanden als tweede over de finish gekomen. Two and a Half Man en Driemaal Scheepsregt (HCl 2x) zijn ook eerste geworden in de voorwedstrijden. Eenmaal beland in de middag gingen de finales van 1000 meter van start waar het Daan gelukt is om een taart te bemachtigen.

Na die lange dag van krachtige halen was het tijd voor een heerlijk glaasje appelsap met schuim. Waar sommigen dit deden in een jacuzzi, deden anderen dit in het gebouw van Okeanos, waar de Okinokie’s druk bezig waren met de voorbereidingen voor de biercantus en het feest.

Proteus kan terugkijken op een dagje plezier op de bosbaan en uitkijken naar de volgende wedstrijd: onze eigen PEiL en PEiK! Op naar de volgende wedstrijd!