1.8°C, 1Bft. Inloggen

Wat is de Acquisitie?

Algemeen - 06 oktober 2017 - 17:36 - Door Gijs Verbeeten

Een vliegende start maken met je leven na je studententijd? In contact komen met leuke en interessante bedrijven? Sponsoring binnenhalen voor de vereniging? Dat kan allemaal via de Acquisitie!

De Acquisitie, ook bekend als Proteus Business, is de commissie die Proteus-Eretes verbindt met het bedrijfsleven. Op verschillende manieren zijn wij continu bezig om samenwerkingen met bedrijven aan te gaan om onze vereniging te versterken. Wij zijn meer actief op de achtergrond en hebben voornamelijk een ondersteunende rol voor de vereniging. Ook helpen wij de andere commissies met het binnenhalen van sponsoring. Onze werkzaamheden zijn grofweg verdeeld in twee categorieën: recruitment en exposure.

Onder recruitment vallen activiteiten en evenementen waar onze leden direct contact hebben met bedrijven, zodat beide elkaar beter leren kennen. Zo organiseren wij jaarlijks meerdere inhousedagen, waarbij leden langskomen bij een bedrijf en een kijkje nemen op de werkvloer. Ook de jaarlijkse bedrijvenborrel en andere evenementen worden door de Acquisitie georganiseerd.

Exposure is voor bedrijven de mogelijkheid om hun naamsbekendheid te vergroten onder onze eigen leden, maar ook bij heel roeiend Nederland. Dit doen we veelal in samenwerking met de andere commissies van Proteus. Een goed voorbeeld is de Van Oord Winterwedstrijden, waarbij een bedrijf zijn naam verbindt met een wedstrijd.

Naast dit allemaal zijn wij ook wekelijks bezig met het organiseren en faciliteren van de bedrijfsachten. Bedrijven komen naar Proteus om als bedrijf een acht te vullen, hierin te trainen en aan wedstrijden meedoen in de nationale bedrijfsachtenbokaal.

Dus wat kan de Acquisitie betekenen voor jou, als lid van Proteus-Eretes?  De Acquisitie maakt voor leden de drempel laag om in contact te komen met het bedrijfsleven. Dit komt van pas wanneer zij een stage zoeken, meer inzicht willen krijgen in de bedrijfswereld waarin ze terecht komen na hun studie of zichzelf bekend willen maken bij bedrijven waarin zij geïnteresseerd zijn. Verder worden er vanuit bedrijven workshops georganiseerd over vaardigheden die zij van belang achten,  zodat jij hiervan kan profiteren.

Wil je op de hoogte houden van alle ins and outs rondom de Acquisitie, ga dan naar Facebook en like de pagina Proteus-Eretes Business https://www.facebook.com/proteuseretesbusiness/!