14.4°C, 5 Bft.

Wat is de PSI?

Algemeen - 05 oktober 2017 - 16:49 - Door Bram van Diemen

Uit de naam van de PSI blijkt al wat de taak is van deze commissie: PSI is namelijk een afkorting van Proteus-Eretes in ‘t Lang Commissie. Dat betekent dat de PSI verantwoordelijk is voor het organiseren van de mooiste roeiwedstrijd die er is: onze eigen PEiL!

Elk voorjaar wordt de Schie weer overspoeld door competitieroeiers die van heinde en verre komen om hun krachten te meten over de mooiste 4,5 km water die Nederland rijk is. Met 3500 bezoekers is dit één van de grootste nationale competitieroei-evenementen, en dus ook een belangrijk visitekaartje voor de vereniging.

De PSI is er om alle commotie die dit oplevert in goede banen te leiden, en om alle krachten die Proteus te bieden heeft te bundelen in het neerzetten van een prachtig evenement. Je zult wel begrijpen dat dit veel werk is, waardoor de PSI ook een grote commissie is, met 2 x 4,5 leden in totaal. Dit zijn de Voorzitter, Penningmeester, Acquisitie, twee Wedstrijdleiders, twee commissarissen Techniek, de commissaris Public Relations en de Qualitate Qua.

Samen met andere commissies zorgen wij ervoor dat alle boten op de juiste tijd op de juiste plek zijn, er een mooie poster wordt verspreid, de PEiL moneys to blow heeft, ‘t Beheer meer dan genoeg gouden rakkers tapt, radio PEiL het hele vlot over boomt, de IRIS prachtige tijdswaarnemingshokjes en een scherp vizier heeft, de C4+-en de Schie over knallen op weg naar de NOOC-overwinning, de ALV het eens is met onze begroting, jong en oud losgaat op het feest en nog veel meer. Kortom: dat de PEiL geil blijft!

Hier vind je de officiële aftermovie van de PEiL 2017: https://www.youtube.com/watch?v=CM83JyK-_rA