14.7°C, 6 Bft.

Voorbeschouwing Grolsch Euros Drienerlo Regatta

Competitieroeiverslag - 25 mei 2017 - 22:58 - Door Yong-Yong Li

Met een temperatuursverwachting van 32(!) graden zal dit weekend de 11de editie van de Grolsch Euros Drienerlo Regatta van start gaan. Welgeteld 42 ploegen uit de competitiesectie van onze vereniging zullen dit weekend massaal op de trein naar Enschede stappen om zo vaak mogelijk ’t Venster te laten klinken.

Op het programma staan twee afstanden die vlak na elkaar gestart zullen worden, namelijk een 1500m en een 450m. De ploegen uit de sprintbokaal zullen alleen de 450m starten. Na wat problemen in de tijdwaarneming in het verleden zal dit jaar Proteus’ eigen IRIS deze taak op zich nemen.  

De zaterdagochtend zal erg vroeg starten voor Dubbel Genackt die het spits afbijten in het H2x veld. Vervolgens zal VV2 starten in het H2- veld en Strak sluit blok 1 af in het NOOC D2 veld. 

Na fantastische resultaten op de PEiL zullen er vier C4 ploegen van Proteus starten in het H1 veld. Lukt het Top CBier+ opnieuw alles uit die benen te halen en daarmee de eerste plek in de NOOC Bokaal vast te houden? Wat voor flitsende tijden gaan GLAD, BOX en Lange L neerzetten? Na de heren zijn de dames uit het D3 veld aan zet. Finding Glory en DIBS! zullen gaan strijden voor die taart! 

In het D4* veld gaan Natúúrlijk, Capabel en Simpel Weg knallen op de 1500 en 450 meter. Laat Natúúrlijk opnieuw hun roeitalenten maximaal zien en behouden ze hun eerste plaats in de bokaal? Vervolgens zullen Lotte, Anoeska en Maaike door het water snellen in hun skiffs.  

Typisch!, Steen Papier Bier en Badbeer zullen in het 4de blok te aanschouwen zijn gevolgd door Open Blik, De Reservebank en Schiehut in blok 5. Hierna zal de dames Top C4 Boter gaan strijden vor een hogere plek in het klassement. Zij staan nu op een derde plek met maar 1 punt achterstand op Nereus en Aegir die samen de eerste plek delen. Wie weet is er na dit weekend een heel ander beeld en weet Boter beide ploegen in te halen. 

De zaterdag zal worden afgesloten door de sprint C4 ploegen. Volle bak staat nu op een tweede plek in de bokaal en zal alles op alles zetten om te winnen dit weekend. Ook Plottwist en Escalatie zijn hard aan het trainen geweest om zo veel mogelijk punten binnen te halen. 

Waar veel ploegen ook gaan winnen op het feestje zaterdagavond, zal dit naar alle waarschijnlijkheid niet gelden voor Kastenbrigade, KRAFT en Afstand. Deze ploegen starten namelijk in alle vroegte het eerste blok op de zondag. Vervolgens zullen de Icebrekers en Wankel het water van het Twentekanaal trotseren.  

Hoe zal Compact gaan presteren dit weekend? Zullen daarnaast FOKTOP of Voorbij er met de winst vandoor gaan in het D1 veld? Stroef staat op dit moment op een derde plek in het klassement. Lukt het ze om een plekje te stijgen na de EDR? Na het heren Top C4 veld zijn de dames van Robuust aan de beurt om alles te geven in het D2x veld.  

Aan het einde van de middag zullen de Kaboutrows laten zien wat zij waard zijn in het H4 veld. De dag zal afgesloten worden door Alexander en Niels die over het water zullen snellen in hun skiffs. Alexander staat met 35 punten op de eerste plek in de bokaal. Zal hij opnieuw als eerste over de finishlijn gaan? 

Al met al staat er een mooi en vooral warm weekend voor de boeg. Succes gewenst aan alle roeiers en stuurtjes!