11.5°C, 4 Bft.

Voorbeschouwing PEil, PEiK en Resonant Festival

Algemeen - 12 mei 2017 - 14:03 - Door Wessel de Zeeuw

Aankomend weekend is het dan zo ver; de allergrootste competitieroeiwedstrijd van Nederland staat op het punt te beginnen! Met maar liefst 61 inschrijvingen voor Proteus voor de PEiL, 16 inschrijvingen voor de PEiK en een uitverkocht festival belooft het een spectaculair weekend te worden.

De ochtend begint vroeg met de dames vier met Compact, die in de B categorie alles op alles gaat zetten om het felbegeerde blik binnen te slepen. Tegelijkertijd zullen er maar liefst 5x Dames Dubbeltweetjes over de Schie vliegen. Kunnen Dubbeltweeling en Proteus 1 hun ex-wedstrijdroeiskills meten aan de bokaalwinnende Pascalle en Maaike? Of is het toch Capabel of Robuust wat aan het langste eind trekt? Ze strijden in een moeilijk veld onder andere tegen oud SA roeiers Marlou Pors en Anouk Pelser die uitkomen voor DDS. Dat belooft een spannende race te worden.

In het NOOC heren 1 veld starten maar liefst 6 (!!) Proteus ploegen. Gaat Lange L TopCBier+ deze wedstrijd pakken of is het toch aan Exact!, GLAD of BOX om de overwinning op te eisen? Misschien is het wel de Kastenbrigade die zijn eerste wedstrijd in poule 1 vaart en daar veel kracht uit kan putten. Het belooft voor de stand in de bokalen een spannende wedstrijd te worden! Alle ploegen zitten erg dicht op elkaar! DIBS! Gaat hierna proberen de langste halen te maken na dat de HOnervC4+’en KRAFT, Afstand en Ploeg? Even laten zien hoe het moet!

In het tweede blok van de dag zal Toekhan in de A categorie van de D4+’en proberen om de meeste kracht te kunnen leveren in de beentrap! STERK gaat het in een zwaar veld van burgerverenigingen in een H4* de onderlinge strijd aan!

Voor de HCL8+ Compleet, zal dit een belangrijke wedstrijd worden! Zullen zij op eigen water kunnen wegtrappen van Nereus en zich daarmee van gedeeld eerste naar eenzaam aan de top kunnen brengen? Dat het clubachtenveld populair is, bewijzen de inschrijvingen van dit jaar. Maar liefst 4 proteus clubachten zullen over het water gaan racen! Flunkybal Vereniging Raymond, EJL12 en Caviaclub Bennebroek zullen laten zien dat ze het wedstrijdroeien nog in de benen hebben en het Compleet erg lastig maken.

In dit blok zal Stroef proberen de zure smaak van vorige wedstrijd te vergeten en om dit keer Gyas te laten zien wie de baas is op de Schie. Ook Laga zullen ze wederom sneller af moeten zijn om dichterbij de nummer één positie te klimmen in het klassement. In het DonervC4+ veld gaan na uitloting van deze wedstrijd in de NOOC Volle Bak, Natte PlotTwist en Finding Glory laten zien dat ze iedereen achter zich kunnen laten. Als laatste van de PEiL zal Bekwaamdt in de NOOC heren 2 poule zien dat ze eigenlijk thuis horen in heren 1!

De PEiL zal overgaan in de PEiK waar de afstand 10x zo klein wordt! Wederom wordt het voor Compleet een spannende wedstrijd om dichterbij Nereus te komen in de Sprint Bokaal! Lang genoeg Exact! doet weliswaar niet mee in de sprintbokaal, maar gaat het Compleet wel zo moeilijk mogelijk maken! Ook voor Eidothea is dit een kans dat de Delftste Dames de korte afstanden beheersen. Hier krijgen ze tegenstand van de Dames TopC4+ BOTER!

Ook zal er een heel leger Mix 8+’en van Proteus gaan starten. Het lijkt een Proteus feestje te gaan worden, maar wellicht is het toch Asopos of DDS die het blik gaat pakken! Schiehut en de Reservebank gaan in een drukbezet veld laten zien dat zij Heersen op de Schie! Voor de dames tweetjes wordt het even spannend als bij de PEiL. Wie trekt er dit keer aan het langste eind?

Hoewel het Festival al vanaf 13:00 bezig is, zal na de PEiK het feestje echt aan gaan. Met maar liefst 1100 verkochten kaartjes en 13 artiesten belooft dit een gigantisch feest met heel roeiend Nederland te worden! Kom genieten van heerlijke beats, eten van Taco Mundo of Moeke of biertjes van Triple V! We gaan er met zijn allen een geweldig feest van maken!

Terwijl de plastics opgeruimd worden, de laatste hitjes nog door resoneren in de ruimtes zullen de H2x’s het veld onveilig gaan maken en zullen de drie combi’s van Stormvloed laten zien dat ze met de snelheid van de storm over de baan gaan vliegen! De drie dames skiffjes zullen er alles aan gaan doen om in de bokaal een plekje hoger te gaan eindigen! Daarnaast gaan de Kabouwtrows en BOTER laten zien wat ze hebben geleerd in de weken sinds de Rottebokaal en alles op alles zetten om het beste te halen uit de vroege starttijd!

In het tweede blok gaat het er hard aan toe in het H4+ Cat. A veld. Maar liefst 4 ploegen gaan bewijzen dat ze de langste adem hebben. Kan Open Blik hun kunstje van de Skoll Cup herhalen en daarmee hun 4e positie in het veld behouden? Ook Bingoclub Bloemendaal en DCL8+ Eidothea starten in dit blok! Kan Eidothea het 2K seizoen achter zich laten en de lange klappen op de 4.5K opzoeken en daarmee felbegeerde plekken pakken in de Kruithuisbokaal?

In het laatste blok gaan Badbeer en Steen, Papier, Bier laten zien dat ze niet in de B categorie van de H4+’en thuishoren, terwijl Eenmansleger gaat proberen zijn eerste positie in de Skiffbokaal vast te houden terwijl hij tegenstand krijgt van maar liefst 4 andere Proteus boten: Usain Boat, Aliquis malo fuit usus in illo, Thijs Boumans en Joonas Hopman. Ze gaan er alles op alles zetten om als snelste over de finish te komen. Tevens zullen de Potvissen en FOKTOP de PEiL afsluiten in het Dames 1 veld van de NOOC. FOKTOP gaat keihard knokken om de potvissen in de bokaal in te gaan halen!

Wij wensen al onze ploegen heel erg veel succes maar voornamelijk veel plezier! Ook de PSI, FeesCie, Paparazzi, LVC, Lucie, IRIS, Mobovaarders en andere medewerkers willen we veel succes wensen en bedanken voor de hulp in het aankomende weekend!

Met Hemelschblauwe groet,
Bestuur 70