3.4°C, 4Bft. Inloggen

Voordat er sprake was van structurele samenwerking tussen de Rotterdamse en Delftse roeiverenigingen, leverden Rotterdam en Delft reeds vele toproeiers aan de nationale equipe. Deze roeiers behaalden ook vele aansprekende internationale successen. Wie de top behaalde werd echter voornamelijk bepaald door de inzet en volharding van de roeiers zelf en hun individuele begeleiding, vaak op hun vereniging. De betreffende roeiers zijn met de stap naar de top vrijwel allemaal elders gaan trainen en leven.

De verenigingen in Delft en Rotterdam begonnen zelf al een aantal jaar geleden met het professionaliseren van de begeleiding van wedstrijdroeiers. Het RTC Zuid-Holland bouwt hierop voort en bevordert de roeisport op topniveau. De ontwikkeling van het individuele roeitalent staat hierbij voorop. Het RTC Zuid-Holland faciliteert professionele begeleiding en het samen trainen met andere talenten uit de regio.

De missie van het RTCZH is samen te vatten als:
"Meer roeitalenten uit Zuid-Holland sneller naar de top."

Roeitalenten worden door het RTC Zuid-Holland sneller naar de top gebracht door ze tijdig te identificeren, hen professioneel te ondersteunen, samen te laten trainen, en door de verenigingscoaches te steunen in hun eigen ontwikkeling. Alles in nauwe samenwerking met de verenigingen en hun coaches. Het RTC Zuid-Holland biedt de talenten sportgerelateerde ondersteuning aan om hen in staat te stellen zich maximaal te focussen op het presteren in de roeisport, naast het succesvol vervolgen van hun studie. Excelleren in studie en sport!

Het RTC Zuid-Holland kan deze rol waarmaken door de inzet van professionele coaching en door talenten elkaar te laten inspireren. Hierbij spelen de trainingsweekenden op de Willem-Alexanderbaan een belangrijke rol.

Het RTC Zuid-Holland is een samenwerking van de roeiverenigingen D.S.R. Proteus-Eretes, A.R.S.R. Skadi, D.S.R.V. Laga en KRZV De Maas. En wordt gesteund door de KNRB en Rotterdam Topsport.

Ook roeiers van Proteus worden ondersteunt en begeleid vanuit het RTC Zuid-Holland. Momenteel zijn dat:
Zware mannen: Vincent Klaassens, Steven Couvert, Stefan van Toorn, Bart Overes, Niek van der Grift.
Lichte mannen: Bart Lukkes, Keenan Schuck
Dames: Veerle Koot, Ingmar Visser, Amber Stienstra
Lichte dames: Anouk van Leeuwen

Voor meer informatie, kijk op: rtczh.nl