10.3°C, 2 Bft. Inloggen

Het Rowing Talent Centrum Zuid-Holland is een initiatief om talentvolle roeiers van D.S.R.V. "Laga", D.S.R. Proteus-Eretes, A.R.S.R. "Skadi" en KR+ZV "De Maas" tot toproeiers te ontwikkelen die naar de Nationale Equipe doorstromen.

Dit regionaal talentcentrum wordt ondersteund door de KNRB, Rotterdam Topsport en in grote mate door de TU Delft. De KNRB ziet graag een spreiding van talent door Nederland. Met behulp van regionale samenwerking denkt zij hier in alle gebieden topsporters te kunnen ondersteunen, zodat zij kunnen blijven studeren in de stad waar zij zich bevinden en kunnen blijven trainen bij de vereniging waar zij lid van zijn.

TU Delft

De TU Delft heeft als doel met topprestaties in studie en sport de studiecultuur van presteren en excelleren weer te geven. Ook op technisch vlak zien zij mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van de roeisport, bijvoorbeeld door sportinnovaties. Volgens Raymond Browne, hoofd van de Unit Sport & Cultuur, dragen teamwork, leiderschap en het overwinnen van tegenslagen sterk bij aan de algemene vorming en ontwikkeling van ambitieuze, allround ingenieurs.

Vanuit de TU Delft wordt nu ook beter ondersteuning geboden voor topsporters met behulp van een topsportcoördinator. Deze helpt met contact met het sportcentrum, docenten en decanen van topsporters. Hierdoor kunnen de topsporters hun studie beter combineren met hun topsport.

Coaches

Door de handen ineen te slaan kunnen betere faciliteiten aangesproken worden waar de betrokken verenigingen allen baat bij hebben. Het RTC heeft inmiddels twee profcoaches aangesteld, te weten John Parker en Ans Rom Colthoff.

Parker werd in 1992 vierde op de Olympische Spelen. Hij was directeur en hoofdcoach van een zeer succesvol, Amerikaans Talent Center in Oklahoma. De Amerikaan John Parker is per november 2011 gecontracteerd voor een half jaar met de intentie daarna verder te gaan. Ans Rom Colthoff werd vijfde op de Olympische Spelen in 1976. Hierna coachte zij een masters D+ vier naar de overall overwinning op de FISA Masters te Bled (Slovenie). Sinds september 2011 is zij Talent Coach van het RTC.

Roeiers

Wanneer je een major of een minor talent bent wordt je uitgenodigd voor het RTC. In het begin van het jaar worden hier selecties voor gehouden.

Toekomst

In de toekomst is het mogelijk dat K.S.R.V. "Njord", A.L.S.R.V. "Asopos de Vliet" en de Universiteit Leiden betrokken worden bij het project. Ook Erasmus Universiteit Rotterdam zou deel uit kunnen maken van het RTC.

Links

Rowing Talent Center Zuid-Holland

D.S.R.V. "Laga"
A.S.R.S. "Skadi"
KR&ZV 'De Maas'

TU Delft
Topsport Rotterdam

KNRB