14.4°C, 5 Bft.

Nominaties coach-van-het-jaar-verkiezing bekend!

Roeien - 17 juni 2015 - 10:37 - Door Bot

Met de composlot in zicht en nog maar drie wedstro-wedstrijden te gaan nadert het einde van het roeiseizoen. Tijd om vast terug te blikken met de coach-van-het-jaar-verkiezing! Zoals vanouds zijn er drie categorieën: beste coachkader, beste coach en aanstormend talent. De nominaties zijn bekend, tijd om te stemmen!

Op het Dies-feest (6 juli) zullen de winnaars van de coach-van-het-jaar-verkiezing bekend worden gemaakt. Er zijn drie categorieën waarin prijzen worden uitgereikt, tevens zal er voor elke categorie zowel een competitiecoach als een wedstrijdcoach tot winnaar worden benoemd. Tot die tijd kunnen er voor alle categorieën stemmen worden ingebracht via Facebook. Voor de competitiesectie mogen nominaties worden aangedragen bij de Zweth, de nomaties voor de wedstrijdsectie worden hieronder bekend gemaakt. Toevoegingen kunnen uiteraard worden gedaan via de poll op Facebook.

Beste coachkader

EJL’15
Afgelopen jaar is er met vier enthousiastelingen een sterk coachkader neergezet die hebben laten zien te weten hoe je lichte pikken hard kunt laten gaan. Een derde plaats in het klassement en het behalen van het beginnelingenblik zijn resultaten waar je als coachkader trots op mag zijn. Tevens laten zij met hun enthousiasme aan de roeiers en de rest van de vereniging zien hoe leuk coachen is!

OJZ’15
Dat de zware ballen hard kunnen beuken hebben de coaches van OJZ hun zeker goed geleerd. Het binnenhalen van de eerste heren Blauwe Wimpel voor Proteus, een derde plek op de Varsity en deelname aan de Henley laat zien dat de mannen onder leiding van het OJZ coach-kader zeer hard kunnen varen!

OJD’15
Afgelopen paar jaar laten de coaches van OJD steeds zien dames hard te kunnen laten varen. Ook dit jaar hebben de OJD weer een groot aandeel in de blikkenlijst, verschillende NK-titels binnengehaald en uitzendingen verdiend naar de SBWK, wat natuurlijk niet gerealiseerd kan worden zonder goede coaches.

Beste coach

Roel Diekerhof
Na het roeien op topniveau besloot Roel voor een jaar het hoofdcoachschap van de eerstjaars lichte sectie op zich te nemen. Met zijn kennis en kunde over het toproeien wist hij niet alleen zijn roeiers, maar ook zijn coaches enthousiast te maken. Onder zijn visie heeft EJL’15 dit jaar nette prestaties neergezet.

Justin Thé
Als oude rot in het vak fietste hij ook dit jaar weer vele uurtjes mee langs de kant bij OJZ. Onder zijn toeziend oog werden historische prestaties neergezet. Het seizoen wordt afgesloten met een deelname aan de Henley, waar Proteus in 2008 voor het laatst aan deelnam.

Ricks Schalk
Onder leiding van Ricks heeft MGL dit jaar lekker geroeid. De vierzonder vaart goed mee in het development klassement, met op dit moment een derde plek als resultaat. Ook wisten meerdere roeiers onder leiding van Ricks de overgangsstatus te behalen.

Aanstormend talent

Julian von der Goltz
Als ex-wedstrijdroeier besloot hij dit jaar de boot in te ruilen voor een toeter. Met zijn hart dat klopt voor de wedstrijdsectie weet hij vol passie de zware ballen van EJZ enthousiast te maken voor het roeien.

Karen van Vianen
Als vijfdejaars loopt Karen al een tijdje rond op Proteus. Na commissies en bestuur besloot ze de wereld van het wedstrijdcoachen eens uit te proberen en niet zonder succes. Samen met het coachkader van EJL laat ze de lichte pikken hun beste halen maken!

Maarten van den Broek
Met een aantal jaren stuurervaring weet Maarten hoe je roeiers vanuit de boot moet motiveren om hard te gaan. Dit jaar probeert hij het ook eens vanaf de kant en dat gaat lekker. Ondertussen heeft Maarten al veel kennis over roeien opgedaan en is daardoor onmisbaar in het coachkader van MGL.