13.1°C, 6Bft. Inloggen

Voorbeschouwing HEAD

Wedstrijdroeiverslag - 10 maart 2023 - 14:22 - Door Yvo van Rutten

Aanstaand weekend is het weer tijd voor de Head of the River. De regatta die 8 kilometer lang is en met 8 palen gestart wordt (op enkele vier metjes na dan). Echter is de baan dit jaar ietsjes verkort, van beide zijden van de baan is namelijk een aantal (honderd) meter afgesnoept. Dit komt doordat de bruggen bij de start en de finish afgesloten zijn. De “nieuwe” baan is uiteraard te bewonderen op de zeer mooi gebeunde baankaart, die vier a4’tjes beslaat.

Zoals velen van jullie misschien wel al weten is de Head DE wedstrijd, waarbij je als wedstro je Headjasje verdient. Of nou ja, de oranje/gouden linten aan je jasje en in het geval dat je blikt de gouden knopen aan je jasje. Dit weekend wordt natuurlijk afgesloten met Het Hemelsblauwdiner, waar je boegenpraatjes hoort en je verbrande calorieën van de dag weer aanvult met een lekkere burger.

De Head is verdeeld over 2 dagen, met op zaterdag de club velden. Het heren clubacht veld is het grootste veld van dit weekend. Waar dan ook onze heren clubacht Ambetant en de compoacht AandAcht mogen stralen, in de naam van Proteus. De dames clubacht Oneindig zal ook op deze dag shinen. Dat is niet alles, want er zullen ook nog 2 dubbel viertjes van Proteus strijden tegen elkaar en tegen de lange afstand.

Op zondag starten de wedstro’s, de oude mannen acht start in het elite veld met Nils vd Ent en Vincent Klaasses van weggeweest en Celine als stuur, die de baan zo goed kent dat ze de boot over alle voorkeurs lijnen de baan over vaart. De Oude (dames) acht start in het gevorderde veld samen met de MGD acht, met als stuur Ashraf en een Skoll stuurtje respectievelijk. Vorig jaar mocht Ashraf de dames acht als eerste de finish over sturen. Zou dat dit jaar weer lukken? De MGM acht zal in het gevorderde veld starten met Nynke als stuur en met een invaller van Laga in de boot. In het LD4* veld wordt er gestart door Inge en Isabel, die de WW hebben geblikt, samen met Julia en een Nereus invaller. Ook deze boot wordt gestuurd door Celine, dus tweemaal kans op een stuurblik voor Celine. Op de Head zullen de Heren dubbel tweetjes hun krachten bundelen en stappen ze in een dubbel vier onder leiding van Meike, die de wateren van de Amstel al een hoop gezien heeft.

En dan tot slot de sjaarsbootjes. Dit zijn de bootjes die niet alleen strijden voor een blik maar ook voor hun jasje. EJZ gaat onder leiding van Milou proberen om nog meer punten te pakken dan op de WW. EJL gaat proberen om te blikken, nadat ze op de WW tweede zijn geworden op zaterdag. Merel, die EJL stuurt, geeft aan de stuurlijnen zo goed te volgen dat ze de Berlagebrug dukdalf vermijdt. EJLD probeert haar kansen te spreiden en schopt Maud naar een Laga bootje, Nino zal de EJLD boot met de overige dames het water over schreeuwen. EJD gaat ook 8 km lang strijden voor de winst, met Sven als stuur.

Honorable mentions:
De Van Oord bedrijfsacht, gestuurd door Annerieke, zal starten met Marius Franx, die over deze 8 km waarschijnlijk wel zichtbaar pijn zal hebben. De Barbera 8+ die al een week in de weg ligt in de loods, zal ook gaan shinen dit weekend. En last but not least, gaat Hidde Hijlkema na het googlen van “how to get fit in 2 weeks” starten in het mix dubbel vier met veld met zijn zus.