4.4°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Thêta Herfstregatta

Competitieroeiverslag - 05 oktober 2022 - 18:17 - Door Sacha Olsthoorn

Taart en herfstbok, de gouden combinatie

Met de Thêta Herfstregatta konden ook de grotere nummers beginnen aan de najaarsbokaal. Waar de skiffs en tweetjes zich bij de Fyli Agon al mochten bewijzen, konden dan nu ook de vieren het opnemen tegen de rest van comporoeiend Nederland met de tijdswaarneming van onze eigen IRIS aan hun zijde.Het was druk in blok 1 op de mooie zaterdagochtend met de nieuwe net iets andere blauwe compopakjes. De mixed dubbelvier OranjeBoven  stond als eerste aan de start van de 2100 m. De Zweth Toercie combinatie deed wat vooraf verwacht werd, de Duitsers van RWTH Aachen verslaan. Echter was de lokale burgerbevolking van Beatrix te sterk en moesten ze uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plek. Daarna was het tijd voor de viermetmannen in poule 1. Zeuven wist hier fier als snelste over de finish te gaan en zo was de eerste taart een feit. De harde halen zijn ze deze zomervakantie duidelijk niet vergeten. De gezelligheid van de poule was daarmee nog niet compleet, want Badbeer, de dopjesploeg McSnoek en Veni Vidi Bibi maakte het feestje compleet met een respectievelijke 6e, 8e en 9e plek.

’s Middags zijn de Gladde Boys met hun dubbelvier soepeltjes over het Eindhovens Kanaal gevaren en zo werd de tweede eerste plek van de dag behaald. De tijd ging hard en Consistent en Bavboot x DOPing waren zo de laatste heren van de dag. De mannen van consistent belandden op een 6e plek in poule 2, precies in het midden van een het veld. Een mooie prestatie voor een eerste wedstrijd in een gladde boot. Bavboot en DOPing hadden hun krachten gebundeld en voeren naar een vierde plek in poule 3. Eva en Arla maakten deze dag helaas hun naam FLOP niet waar. In het damesdubbeltwee veld werden ze eerste. In dezelfde poule werd SoLo zesde. En zo werd er nog een laatste keer getaart die dag. Tijd om terug te gaan naar Delft met de mooie intercity met het gekleurde streepjes interieur.

 Zondag werd de trend goed voorgezet. De dames dubbelvier Quadrip heeft laten zien dat zij het hard roeien nog niet verleerd zijn. Zo werd de tweede taart van het weekend binnengesleept. Hoe? ‘Wij gingen gewoon kei hard’ en de concurentie uitschakelen door je blad in de boot van de ander te deponeren. En blijkbaar is de beste wedstrijdvoorbereidende training op een onchristelijke tijd in de morgen, zoals het extro’s betaamd.Net als de mannen in de vier op zaterdag waren de vrouwen de volgende dag ook goed vertegenwoordigd in hun poule 1. Hocus Focus, Relatief en Adtrupt. Hier helaas geen taart maar wel een prima 6e, 7e en 11e plek.

We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend. 

Statistieken
Omgeslagen vieren: 1
Taarten: 4
Eetbare taarten: 0 :(