3.3°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Thêta Herfstregatta

Competitieroeiverslag - 30 september 2022 - 12:52 - Door Irene Backers

De herfst is begonnen en daarmee staat de Thêta Herfstregatta weer voor de deur

Dit weekend staat de Thêta Herfstregatta weer op het programma. Terwijl de laatste (of eerste) trainingen in wedstrijdopstelling worden gedraaid is de herfst deze week volop begonnen. Gelukkig is het vandaag weer zonnig en ook voor het weekend is voorspeld dat de zon zich af en toe laat zien. Helaas voor de roeiers kan het ook af en toe nog flink doorplenzen.

Voor de dames en heren in de gladde vier en in de dubbelvier  is de Thêta de eerste wedstrijd van de najaarsbokaal. Voor de dubbeltweetjes is het alweer de tweede wedstrijd. Namens Proteus zullen er veertien ploegen starten. Dit is na Thêta zelf het grootste aantal inschrijvingen. 

Op zaterdag is het de beurt aan de mannen in de 4+ en de 4*. Bij de viermetten start onder andere Zeuven. Blijven ze net als vorig jaar alle mogelijke taarten binnenslepen of geven ze een andere ploeg de kans om er met de overwinning vandoor te gaan? Het Beuncommissariaat, hun grootste concurrent van vorig jaar is er niet meer bij maar er starten wel vijf ander Proteus ploegen. Zijn het de meer ervaren roeiers van Badbeer of Veni Vidi Bibi die Zeuven kunnen verrassen of zijn het de dopjes van McSnoek, Consistent of Bavboot X DOPing die voor een verrassing kunnen zorgen.
In de dubbelvier hebben de Gladde Boys de kracht van verschillende jaarlagen gebundeld, we gaan zien of dat de weg naar succes is. Ook de Zweth bundeld de krachten, namelijk die van man en vrouw door te starten in het mix dubbelvier-veld.
Er starten niet alleen mannen op zaterdag, de dames van SoLo en FLOP gaan in de dubbeltwee laten zien wat ze waard zijn.

Op zondag starten er louter vrouwen. In de dubbelvier zal Quadrip ongetwijfeld voor de winst gaan. In de viermet starten er drie ploegen. Hoe zal het de dopjes van Adtrupt en Relatief vergaan tijdens hun eerste wedstrijd in een gladde boot? En wat kunnen de dames van Hocus Focus nadat ze vorig seizoen hebben afgesloten met een taart?

We zijn benieuwd hoe onze comporoeiers de zomer doorgekomen zijn en hopen (niet hopen) natuurlijk op veel taarten dit weekend!

Mocht je nou de achten missen. Niet getreurd, de dames van de voortraining reizen niet naar de Eindhovense wateren maar naar de Amstel voor de Amster-Drecht regatta. Ook voor hun veel succes!