4.4°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Fylí Agon

Competitieroeiverslag - 27 september 2022 - 15:33 - Door Maud Meerkerk

Almere was prachtig, maar de Fylí Agon nog prachtiger.

Afgelopen weekend was het spanning en sensatie op de eerste wedstrijd van de najaarsbokaal; de Fylí Agon. Veertien ploegen van Proteus zijn afgereisd naar Almere om onze vereniging te vertegenwoordigen bij A.S.R.V. Agon. Dit ging weer als vanouds met de tenues in het blauw, wit, oranje, wat het aanmoedigen vanaf de kant weer makkelijker maakte. Er hoefde namelijk niet tot de laatste meters gediscussieerd te worden of we Gyas, Vidar of nee toch gewoon Proteus aan zagen komen.

De Fyli wordt verroeid over een 500 meter time-trial om vervolgens één tegen één te starten tijdens de finale over 750 meter. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Wie kan het hoofd koel houden, wie kan bij de start toch al stiekem dat puntje voor de tegenstander leggen en wie kan gewoon het eigen raceplan aanhouden? De startende groep Proteërs heeft er in ieder geval geen gras over laten groeien en hun best gedaan. 

SoLo (Sophia en Lotus), Linda-Lotte (Nikki en Hannah Lena), De Ziekenboeg (Bente en Charlotte), Alexander, Cornelis, Lieke Dol en Annefleur hebben allemaal in hun eigen finale de tegenstander naar huis gevaren. Anne moest in haar C-finale spijtig genoeg toegeven aan haar naamgenoot Anne van Triton. Eva en Arla hebben het spannend gemaakt in de A-finale, maar helaas toch de extro’s van Njord moeten laten gaan. Tot slot waren Tygho en Céderic deze wedstrijd alles behalve ploeggenoten, dit keer werd er hard tegen hard gevaren en hebben ze beide een 2e plek behaald in respectievelijk de A- en B-finale.

Op deze eerste wedstrijd kon een taart natuurlijk ook niet ontbreken. Kwik en Kwak, ook wel Niels en Lars hebben het H2x veld aangeveegd. Zij hebben in de A-finale het hoofd koel gehouden en op een ruime seconde met een tijd van 2:30,2 een taart gepakt.

Al met al belooft de Fylí veel goeds voor de rest van de najaarsbokaal!.Volgende week is alweer de volgende wedstrijd: de Thêta Herfstregatta. Daar is het naast de 2x ook tijd voor wat viertjes om te laten zien hoe zij de zomer door zijn gekomen.