6.4°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing A3K

Competitieroeiverslag - 05 juni 2019 - 16:37 - Door Philippe van Mastrigt

Afgelopen zaterdag was het weer zover, de compo’s van Proteus mochten weer laten zien dat ze het hardst kunnen roeien. Dit keer in het zonnige Leiden met de Asopos Driekamp waar behalve de drie afstanden, ook de brug doorkomen voor sommige een hele overwinning was. Lees hier de nabeschouwing!

In blok 1 mocht men lekker om half 9 vroeg pieken. Hier hebben Perry en Finaal in het Dames poule 1 4+ veld respectievelijk een 7de en 5de plek behaald en zijn Natuurlijk, EJD’15 en Hoezo? in Dames dubbelvier-met veld 3de, 4de en 5de geworden. In het Heren poule 3 vier-met veld gingen Impils en Potentiaal van start waar zij 2de en 5de werden. En als laatste van blok 1 hebben Miriam en Geke en Capabel in het ervaren Dames dubbeltwee veld de 2de en 15de plek behaald

In blok 2 was het aan de Heerenclubacht Adequaat om niet te kampen met de drie afstanden. Uiteindelijk hebben zij een 5de plek behaald met een tijd gemiddelde van 1:28,6. Equivalent is in dit veld 11de geworden. Vervolgens gingen de Dames poule 2 vier met van start waarbij MBMB uiteindelijk de eerste taart van de dag binnenhaalde voor Proteus met een tijd van 1:56,3. Met het einde van blok 2 in beeld heeft Anoeska in het Dames skiff veld voor Proteus gestreden en een 4de plek behaald.

Na het tweede blok kregen de Proteers vleugeltjes. Als mooie opening van blok 3 heeft Damesclubacht Chaos samen met de Damesclubacht van Laga getaart en daarmee de tweede taart binnengehaald. Hierna volgde het Heren poule 2 vier met veld waarin Stabiel en Adtlantis een 4de en 3de plek hebben behaald en Compensatie een gedeelde eerste plek hebben behaald met Gyas; +1 voor Proteus. In het ervaren Heren dubbeltwee veld is Trekkracht 12de, Verse Vis 9de, Tom en Jerry 5de, Driemaal Scheepsregt 4de en Two and a Half Man 2de. Voor de boordroeiers in het ervaren Heren twee-zonder veld is SBP 1ste geworden met een tijd van 1:42.1 en is Omgekeerde Kip met een extra brug challenge 5de. Aan het einde van blok 3 is het de onervaren Heren C4+ ploeg Bliksem gelukt om de winnende halen te maken en te taarten; +1 voor Proteus.

In de late middag was het tijd voor blok 4. Hier ging de Heren van poule 1 in het vier met veld van start waar Badbeer 8ste, Steen Papier Bier 5de, Lange L 2de zijn geworden en d’extros met een extra 250 meter herhalen een 1ste plek hebben gegrepen. In het Heren skiff veld was het nu aan Thijs, Daan, Anton, Jurgen en Rust en VVaardigheid om hard te taarten. Dit is gelukt met Anton een 9de plek, Rust en VVaardigheid een 8ste plek, Jurgen een 6de, Thijs een 2de en Daan een mooie 1ste plek. Als afsluiter voor het roeien is in het ervaren Mix dubbeltwee veld Pussylounge 90a het gelukt om 1ste te worden.

Met een beetje quick maths komt de taartenstand van vandaag op maar liefst acht taarten te staan. De feestsfeer was te merken, want naast het tempo tikken op het water hebben Proteers ook A3Kipnuggets getikt met getallen in de honderd. Aan het einde van dag was er dan nog het feest van Asopos, waar je met een bierie kon herstellen.

Op naar de volgende finish!