8.4°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Euros Drienerlo Regatta

Competitieroeiverslag - 17 mei 2019 - 12:12 - Door Michelle Dubbeld

Aankomend weekend organiseert Euros voor de dertiende keer de Grolsch Euros Drienerlo Regatta op het Twentekanaal in Enschede. Deze wedstrijd is een tweekamp bestaat uit een 1,5 km lange achtervolgingsrace waarna de roeiers kunnen omdraaien om op te lijnen voor de 450m boord aan boord-race.

De zaterdagochtend begint met Klontje boter in het dames 2x veld. Hierna strijden de dames 4+ boten Adtvies en Finaal voor de sprintbokaal. Vervolgens kunnen we onze bestuursleden Ilse en Suzanne aanmoedigen terwijl zij hun best doen in het bestuursMixC2+ veld. We eindigen met de stuurboord bokaal van dames 1, dames 3 en heren 2. Kapot, Complex, Rameurs en Overdrijven gaan hun beste halen maken in de C4+. De zaterdag zal worden afgesloten met een barbecue op het campingterrein en een feest op het campusterrein van de Universiteit van Twente. Vergeet je tentje niet! Op rolafstand van het feest is er voldoende plek om een nachtje te kamperen. Het is zelfs mogelijk om de volgende ochtend bij Euros te komen ontbijten.  

Na een heerlijk ontbijtje op zondagochtend gaan we weer vroeg van start met de heren skiffjes. Ewout, Anton, Daan, Koen en Jurgen zullen hier aan de start verschijnen. Zij worden gevolgd door Thijs en Bas als Two and a Half Man in hun 2x. Vervolgens is het de beurt aan de dames dubbelviertjes. Strak, Wat denk je Delluf?, Voorbij en Doe Maar gaan hun best doen om een taart te bemachtigen. De zondag wordt weer afgesloten met de eerstejaars C4+’en. Als eerst de dames van poule 2: V.L.U.G. en Cha Cha Slide, daarna de heren uit poule 1 en 3, en dit zijn er veel! De boten van Kiek ’m goan, Bliksem, G.I.S.T., SPAM, CoolBest, ACHTung, Verzuipen en Fregadt zitten vol met heren die staan te springen om te winnen. Daarna is het weer tijd om de lange tocht terug naar Delft af te leggen, hopelijk met veel gewonnen taarten voor Proteërs!