20.3°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing ZRB

Wedstrijdroeiverslag - 08 mei 2019 - 23:15 - Door Susan Potters

Afgelopen weekend zijn de wedstro’s naar Tilburg om weer een wedstrijdje te knallen. Op zondag betekende dit voor de eerstejaars achten een timetrial van 1500m, waarna de snelste vier ploegen naar de finale mochten. Voor alle andere nummers waren er voorwedstrijden van 2000m. Op de zondag was er voor iedereen eerst een timetrial, waarna de snelsten naar de finales gingen.

Zaterdag 
De ochtend begon met de voorwedstrijden van de HG4-, waarbij het bootje met Pieter, Steven, Niek en Ries de snelste tijd in de voorwedstrijd haalde. Het andere MGZ bootje redde de finale helaas niet, die vervolgens ‘s middags gewonnen werd door Proteus, gefeliciteerd! Hierna probeerden Hidde en Lucas het in het zware tweezonder veld, maar helaas konden ze net niet genoeg meekomen met de dikkies. Ook Keenan & Tom, Vincent & Tijmen en Florine & Sofie lukte het niet om de finale te bereiken. Jiri en Stefan hadden echter meer succes, na een goede voorwedstrijd werden ze in de finale eerste met maarliefst 15 seconden voorsprong op de nummer 2!  

Toen was het de beurt aan de eerstejaars achten om de timetrial te varen. EJL verscheen niet aan de start, vanwege een aantal blessures binnen de ploeg. EJZ voer een 11e plek en lukte het niet om de finale te halen, net als Zwicht en EJD (die met twee invallers van Theta en Asopos startte).

Ondertussen kwam Mitch net een paar seconden tekort om de finale van de LHB 1x te halen, net als Lisa en haar vriendin van Skoll. De lichte vierzonder ging na een goede voorwedstrijd door na de finale, waar ze derde werden! Ook de damesvierzonder en Jaime & Calvin werden derde in de finale. 

Zondag
De zondag van de ZRB begon vroeg, om 8 uur moesten de eerste ploegen hun timetrial varen. Hierna ging het grootste deel van de development ploegen naar de C-finale. Maar niet de lichte vierzonder: zij werden eerste in de timetrial! Hierna bewezen ze ook in de finale weer dat zij het hardst gaan en blikten ze! Ook Roel & Mathijs roeiden zich naar de A-finale en werden daar tweede. 

EJZ en Zwicht wisten beide de B-finale te bereiken; zwaar ging met een 7e plek naar huis en heeft voor het eerst dit seizoen punten te pakken! Ook Zwicht deed het goed met een 5e plek en heeft dus ook wat klassementspunten! In het HG2- veld deden Ries & Pieter en Niek & Steven mee. Zij worden vierde en tweede in de timetrial en eindigen precies hetzelfde in de finale.  

Al met al kunnen we tevreden terugkijken op dit weekend, met 3 blikken!