6.3°C, 5Bft. Inloggen

Proteus-Eretes naar de Henley

Roeien - 03 juli 2018 - 14:22 - Door Tom van Woudenberg

Het gros van de Delftse studenten zit momenteel stilzwijgend teruggetrokken op de zoveelste verdieping van de Fellowship of ergens in de grote Cone die men de UB noemt, afgestompt aan het ploeteren om die laatste begerenswaardige studiepunten te verzilveren op het laatste tentamen van dit collegejaar. Maar voor een select gezantschap Proteërs gaat dit verhaal niet op. Die zijn momenteel in Groot-Brittanië om deel te nemen aan misschien wel de meest prestigieuze roeiwedstrijd van het jaar: de Henley Royal Regatta.

In getal 1 boot van onze D.S.R. start dit jaar de Henley, namelijk een 8+ van MGZ. Het hele proces ernaartoe is al lang gaande want al vroeg in het collegejaar werd er in de weekenden geroeid in achten, om zodoende twee achten met vaste formatie op te stellen aan het begin van het langebaanseizoen.
De eerste boot van deze twee heeft destijds in Gent ook deelgenomen aan de kwalificaties voor de Henley, en niet zonder succes! Het behaalde resultaat was zo goed dat ze als een van de 8 favorieten zijn gelabeled.
Voor een tijdje wilde de boot nog wel eens niet altijd even lekker lopen. Snelheden varieerden hier en daar, de opstelling moest zo nu en dan gewisseld worden en niet alle wedstrijden kwamen er zo goed uit als op de trainingen. Dit hebben de roeiers de laatste periode echter uitstekend herpakt met als een van de hoogtepunten het verbeteren van het verenigingsrecord op de ARB.
De Henley verloopt traditionelerwijs volgens een 1v1 knock-out systeem. Onze 8 start morgen en is voor de eerste ronde geloot tegen de Nereus 8. “De Nereus 8 is altijd wel taai, maar we moeten ervan kunnen winnen” aldus Niek, de nummer 4.
Voor nu nemen de roeiers nog vooral tijd om zich voor te bereiden voor morgen. Vanochtend is het eerste ‘verkenningsbaantje’ al geroeid, ook al is de Theems voor een deel van de boot al bekend terrein. Robert, de nummer 5, vertelt: “De baan ligt er prima bij, en we kijken uit naar morgen!”
Volg ze via hrr.co.uk!