3.8°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Gyas Hunze

Competitieroeiverslag - 28 februari 2018 - 14:52 - Door Sylvie Wigmans

Tegen alle verwachtingen in mocht afgelopen weekend de Gyas Hunze Race gewoon doorgegaan! Een groot aantal velden kwam te vervallen en de 400 meter sprint op zondag werd helaas afgelast, maar de wedstrijd op zaterdag kon wel geroeid worden. Waar vorig jaar de wedstrijd helemaal niet doorging, waren er dit jaar maar liefst 35 Proteus ploegen op het water van Groningen te vinden. Met temperaturen van onder het vriespunt moest er door iedereen 2,5 kilometer afgelegd worden door de binnenstad. Lees hieronder hoe de Proteus ploegen het op deze wedstrijd hebben gedaan!

Om 12.30 ging de eerste heat van start. Hierin roeide oud-heerenclubacht Compleet, maar hun tijd was helaas niet genoeg voor een finaleplek. Ook startte er in deze heat enkele H4+ en Donerv C4+ ploegen. 'Steen Papier Bier' werd uiteindelijk derde in het H4+ veld. 
In de tweede heat verscheen de H4+ 'BIER4S-ONE' aan de start. Zij roeiden een goede tijd en werden daarmee de winnaar in hun veld! Na hen verschenen nog enkele Donerv C4+ ploegen, waaronder de dames top C4+ Ellende.
In de derde en vierde heat mochten naast de H4+ ploegen ook de Honerv C4+ laten zien wat ze in zich hadden. Ook startten er enkele ploegen in de DCl 4* en D4+ velden. 'Badbeer' eindigde na 'BIER4S-ONE' en een Laga ploeg op de derde plek.
Helaas werd Heat 5 rond de middag afgelast, omdat de wedstrijd te veel was vertraagd door een rondvaartboot die natuurlijk alle mooie roeiboten van dichtbij wilde bekijken! Hierdoor konden enkele favoriete beginnende Proteus ploegen zoals Opgelet! GO en Pingu de wedstrijd niet starten in het HOnerv C4+ veld. Maar niet getreurd; Proteus belandde in dit veld uiteindelijk toch in de finale! Momentum wist de eerste plek te behalen door een nette tijd neer te zetten. Ook de lichte top C4+ Welvarend heeft hun naam meer dan waar gemaakt en ging naar huis met een verdiende tweede plek.   
Afgelopen weekend zijn er twee taarten behaald door Proteus; een nette prestatie dus! We kijken uit naar de Gyas Hunze Race volgend jaar die hopelijk ook dan weer door zal gaan!