11°C, 4Bft. Inloggen

Brrrrr! De WinterWedstrijden komen er weer aan!

Algemeen - 02 februari 2018 - 19:12 - Door Zaida Rivai

Ben jij er al klaar voor!? De wedstrijd der wedstrijden komt er weer aan: De WinterWedstrijden!! Lees hier alles over de WinterWedstrijden!

Buiten vormen er langzamerhand ijspegels aan je neus, de angst om om te slaan in de koude Schie wordt groter en groter en de NOS neemt zich het woord ‘Natuurijs’ in de mond. Met andere woorden, de WinterWedstrijden (WW) staan op het punt van beginnen! Al vanaf september is de WinterWedstrijdenKommissie (WWK) hard aan het werk om de 43ste editie de mooiste editie te maken. Dit jaar hebben we jullie daar hard bij nodig. Voor een roeier maakt het namelijk niet uit of de stoelen wel fluweel bevatten, of de proteïnebars en shakes aangereikt worden op een zilveren dienblad. Nee, een wedstrijd memorabel maken doe jij!

Ieder jaar strijden de eerstejaarsploegen van Proteus-Eretes tijdens de WW voor het blik. Het is echter hun eerste officiële wedstrijd die ze roeien, wat een hoop zenuwen oplevert. 5 km is lang, heel lang. Op weg naar de start neemt de spanning toe, de laatste paar oefeningen worden gedaan en dan is het moment daar: je start. Het stuurtje zit vol adrenaline en zweept zijn/haar ploeg op. Je bent weg. De eerste 500 meter gehad, nog maar 4500 meter te gaan… Het snijdende gevoel van zuur in de benen komt op.

Maar daar ben jij, aan de kant van de Schie op de fiets en daar kan je bewerkstelligen wat een stuurtje niet lukt. Jij, jij als meefietser, schreeuwt de roeier door zijn verzuring heen. Jij bent de gene die die extra boost meegeeft aan de roeiers bij een 10 op de benen. De ploeg komt aan bij de Kandelaar. Daar zijn ze al tig keer onderlangs gevaren, maar het is voor het stuurtje ontzettend spannend, maar daar ben jij. Jij staat op de kandelaar en onder een luid ‘ALLEEEE PROTEUS’ schiet de boot onderdoor. Mooi, dit hebben ze gehaald. Ze komen steeds dichterbij de boot voor hen. Ze lopen in, maar missen net dat laatste beetje energie, maar daar ben jij. Jij schreeuwt de longen uit je lijf en het onvoorstelbare gebeurt. Ze halen ze in?!! De adrenaline boost is groots. Daar is de finish. Ze liggen weer zij aan zij. Er is nog maar een ding dat jij kunt doen. Met het laatste beetje energie dat je nog in je hebt, stap je harder op de pedalen en volgt een laatste, epische ‘ALLEEEEEEEEEEEEEEEEEEE PROTEUS’. Ze schieten de andere ploeg voorbij en gaan over de finish. Op de kant pakt iedereen massaal IRIS erbij… En? En ? En? Jaaaaaaaaaaaaaaaa, eerste plaats!!!! 

Mocht het niet duidelijk zijn, roeien dat doen zij, de wedstrijd die maak jij! Kom dus massaal meefietsen met onze eerstejaarsploegen!De WWK begrijpt dat meefietsen een uitdagende taak is, daarom zal er warme chocomel verkrijgbaar zijn bij de start voor slechts 50 cent (contant) zodat je ook jezelf kunt verwennen. Maar wanneer roeien de eerstejaarsploegen dan? 
Zaterdag 10:00 uur Eerstejaars Dames
Zaterdag 13:00 uur Eerstejaars licht en Zwicht
Zaterdag 16:00 uur Eerstejaars Zwaar

De WWK en de eerstejaarsploegen zien jullie graag het weekend van 17 en 18 februari langs de Schie! Help de WWK aan de mooiste editie van de WW en de eerstejaarsploegen aan hun blik!! 

P.S. Uiteraard is iedereen al bekend met de facebookpagina van de WW, maar er is nu ook Instagram!! Volg ons: vanoordwinterwedstrijden