11.5°C, 4 Bft.

Jeugdroeiers vs de NOOC

Algemeen - 22 november 2017 - 15:57 - Door Suzanne Rademaker

Voor de meeste nieuwe leden op Proteus is het duidelijk: als je dat wil ga je wedstrijdroeien, en anders start je de NOOC. Lekker met je hele jaarlaag veelzijdige wedstrijden starten door het hele land, superleuk natuurlijk. Maar als jeugdroeier is dat niet altijd zo simpel. Wat te doen als ervaren eerstejaars?

Als jeugdroeier lijkt de standaardoptie te zijn om te gaan wedstrijdroeien. Heel leuk en leerzaam, en met jouw ervaring ben je daar vaak meer dan welkom. Maar wat nou als je daar geen zin in hebt, of als je wordt uitgeselecteerd?

Dan zijn er eigenlijk 3 opties:

1. Soms kun je wél gewoon de NOOC starten. Dit hangt van een aantal factoren af: of je afgelopen jaar nog ingeschreven stond bij een andere vereniging, of je (klasserende) wedstrijden hebt gestart, enzovoorts. De NOOC is hier nog erg vaag over, en zegt binnenkort met duidelijke regels te komen. We kunnen nu dus nog niet met zekerheid zeggen of je ook echt de NOOC mag starten, maar als je niet heel “serieus” geroeid hebt is die kans wel redelijk groot
2. Als je al redelijk ervaren bent (minstens 1 jaar “echte” roeiervaring) kun je ook een ouderejaars bokaal starten. Voorbeelden zijn de vlietbokaal (gladde vier) of skoll clubquadrupple (dubbelvier), maar er zijn ook bokalen voor dubbeltweetjes of skiffjes. Hiervoor kun je proberen zelf een ploegje te vormen met andere jeugdroeiers of je aan te sluiten bij ouderejaars. Dat betekent dus lekker integreren op de barzolder en zo connecties maken!
3. Binnen Proteus is er nog veel meer dan alleen roeien. Zo kan je ook een commissie doen, of een ploegje gaan coachen of sturen! Met jouw ervaring en enthousiasme kun je ook op die manier heel veel voor Proteus betekenen.

Heb je hier nog vragen over, of over iets anders jeugdroei-gerelateerds? Wie weet kunnen wij je helpen! Stuur ons een mailtje of spreek ons een keertje aan op de barzolder, vinden we alleen maar leuk. Veel plezier met het vinden van je plekje binnen Proteus!

Liefs,

De JEUK