15°C, 6 Bft.

Bericht van erelid Harry Droog

Algemeen - 15 november 2017 - 13:38 - Door Hoyte Havinga

Na de Paul Veenemans Prijs kregen wij als bestuur een leuke mail van een van onze ereleden, Harry Droog, over het toevallig samenvallen van verschillende jubilea. Ons eigen lustrum is natuurlijk al wel voorbij, maar ligt nog vers in ieders geheugen.

Geacht bestuur

Voor jullie een jubileumjaar vanwege het 70 jarig bestaan, voor mij ook een jubileumjaar. 50 jaar geleden ( 1967) roeide ik 2 mooie baanrecords in de skiff . De Lancet die boven jullie bestuurstafel hangt en jullie van licht voorziet.

De records betroffen:
 het Bosbaanrecord  in 7.01 en nog wat . Het hield 14 jaar stand.
 het Rotseerecord in 7.05 en nog wat. Het hield 4 jaar stand. Ik was er toevallig bij in 1971 toen het verbroken werd. Ik was toen coach van Dudok van Heel tijdens het vervullen van mijn militaire dienstplicht.

En toevallig ben ik ook voorzitter van de Zuidelijke Roeibond(ZRB)

Hoe verloopt zo’n jaar.
In januari verbeterde ik het Ergohead record in de 70+ categorie met ruim 100 meter over de 20 minuten.
In juni tijdens de ZRB-wedstrijden kwam Niels van der Zwan met 2 achten naar de ZRB-wedstrijden in Tilburg. Zij werden 1 en 2 in het senior A veld en beiden royaal onder de 6 min. Niels alsnog bedankt.
Dit weekend werd de Paul Veenemansprijs gefietst , geschaatst , hardgelopen en geroeid  in den Bosch. Ik was daarbij omdat Lieke ( mijn dochter) daar ieder jaar aan deelneemt.

 En wat zag ik daar.

 Proteus-Eretes won de verenigingsprijs . Sander van Dijk werd glorieus eerste bij de heren, omdat hij zo enorm goed kan hardlopen. Ellen Hogerwerff was wel de snelste roeister., maar verloor op de andere onderdelen haar eerste plaats en werd 2de. Volgens Gijs voelde ze zich ook niet 100%.

 Hierbij de foto die ik van Sander genomen heb.

 Alles toeval , wie bedacht dit?