14.7°C, 6 Bft.

Wat doen al die eendjes op mijn vlot?

Algemeen - 06 oktober 2017 - 14:19 - Door Jan Groenhuis

Waarom waggelen al die eendjes op het vlot en over de barzolder? En wat doen ze eigenlijk de rest van het jaar?

De Toercie is de eerstejaars competitiecommissie of ook wel toerroeicommissie ( vandaar de naam) van Proteus. De commissieleden dragen het liefst zoveel mogelijk gele kledingstukken, waardoor we gemakkelijk te herkennen zijn. Verder hebben we ook een opmerkelijk voorliefde voor (bad)eendjes. Benieuwd waar dat vandaan komt? Kom dat vooral een(d)s vragen op een borrel of een wedstrijd!

De voornaamste functie van de Toercie is om alle eerstejaars ervan te overtuigen dat het competitieleven minstens zo mooi is als het leven als wedstrijdroeier. Dat gebeurt vooral door de mooiste aspecten van het competitieroeien te belichten, oftewel: bier drinken en feestjes bouwen. Als hoogtepunt van het jaar organiseert de Toercie daarom het Compoweekend. Dit is een berucht weekend vol halve liters Schultenbräu, pretflessen, katers en bovenal gezelligheid in een stad ergens in Nederland.

Daarnaast is de Toercie op alle wedstrijden voor de eerstejaars te vinden, want er moet natuurlijk ook geroeid worden. We proberen zoveel mogelijk ondersteuning te bieden op deze wedstrijden zodat de eerstejaars zich volledig kunnen richten op het beunen van 500 metertjes. Om hen zo goed mogelijk op deze wedstrijden voor te bereiden zorgt de Toercie daarom voor 3 onderlinge wedstrijden: de Eerste Onderlinge, de KEK en de Tweede Onderlinge. Omdat ook de ouderejaars stiekem allemaal nog een beetje sjaarsch zijn, organiseren we aan het einde van het jaar ook nog de Verenigingskampioenschappen en de Driedaagse Toertocht, waar de hele vereniging aan mee kan doen.

De Toercie houdt zich dus bezig met feestjes en wedstrijden. Ons ideale compoploegje kan dan ook zowel hard zuipen als hard roeien en zal daarom aan het einde van het jaar naar huis kruipen als winnaar van de felbegeerde compoladder!

Dus ben jij een eerstejaars competitieroeier en heb je vragen, klachten, (alcohol)problemen of gewoon hele leuke verhalen? Twijfel dan niet om ons lastig te vallen, want daar zijn we voor!

P.S. Vergeet ons niet te liken op facebook (facebook.com/PEtoercie), te volgen op Instagram (@toerstagram) en toe te voegen op Snapchat (ToercieSnap)!