2.4°C, 1Bft. Inloggen

Wat is de LVC?

Algemeen - 05 oktober 2017 - 23:59 - Door Maarten de Jong

Je hebt sowieso wel eens naar live video van grote evenementen, bij voetbal, hockey, concerten, wat dan ook. Dat is precies wat wij ook doen; maar dan voor roeien! Wil je weten hoe het zit? Klik 'lees meer...'!

De live video commissie is in 2016 begonnen als samenwerking tussen de IRIS en de Paparazzi om live video in de roeiwereld mogelijk te maken. Dit was voorheen ook mogelijk maar tegen bizar hoge tarieven. Dat kan natuurlijk anders en daarom is de Live Video Commissie opgericht. Wij zorgen er voor dat ook jouw ouders vanaf de andere kant van de wereld kunnen kijken hoe jij prachtige halen maakt in de boot!

Super episch toch dat dit kan?! Naast dat het natuurlijk gaaf is wat we maken, is de apparatuur waar wij mee mogen spelen ook awesome! Denk hierbij aan 8 professionele videocamera’s langs de baan, een super sterke computer waar alles op gemixt wordt uiteindelijk en natuurlijk ongeveer anderhalve kilometer aan kabels!

Als Live Video Commissie-lid ben je verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de videostream zo gelikt mogelijk eruit ziet. Hiervoor werken meerdere teams tijdens de wedstrijd samen maar ook voor en na de wedstrijden wordt er hard gesleuteld aan onze systemen. Er zijn teams die tijdens de wedstrijd rondlopen om alle problemen op te lossen. Team human resource mensen die zorgen dat de juiste mensen op de juiste plekken staan. Team techniek die zorgt dat alle kabels goed zitten en alle systemen op maximaal kunnen draaien. Team vormgeving die zorgt dat alles er gelikt uitziet en natuurlijk het Mixteam die uiteindelijk er voor zorgt dat alle beelden mooi aan elkaar gehecht bij de kijker terecht komen.


Lijkt het jou ook zo tof om dit mogelijk te maken? Spreek dan snel iemand van de Live Video Commissie aan en vraag naar de mogelijkheden! Stuur een mailtje naar livevideo@proteus-eretes.nl als je geïnteresseerd bent en hopelijk zien we je snel terug als lid van de Live Video Commissie!