11.2°C, 3 Bft.

Wat is de WWiKKie?

Algemeen - 04 oktober 2017 - 14:46 - Door Mathijs Louter

De WWiKKie, ook bekend als de WiKKie is de jongste Kommissie op Proteus-Eretes. Wat doen wij? Wij organiseren de Winterwedstrijden in het Kort!

Na alle strijd overdag op de Winterwedstrijden is het zondagavond tijd voor zowel competitie als wedstrijdroeiers om gezamenlijk te strijden voor de unieke taarten en WiKKie-Blikkies. Zondagavond is namelijk de WinterWedstrijden in het Kort. Een spannende sprint-tweekamp voor gemengde ploegen die in het donker plaatsvind en in 2017 zijn eerste editie had. 

De wedstrijd is ook een uitgelezen moment om met zowel competitie als wedstrijdroeiers in een boot te zitten, iets wat normaal niet kan op wedstrijden. Waar bovendien normaal 's avonds roeien niet mag zorgt de WiKKie voor een unieke race over 250m in het donker! Na de nacht getrotseerd te hebben strijden de ploegen ook nog over 250m op de ergometer voor de snelste tijd. De snelste en best geklede (verlichte) ploeg krijgen aan het einde van de avond hun prachtige prijs!

De WWiKKie is vorig jaar pas voor het eerst gehouden, maar nu al een begrip binnen Proteus-Eretes. Samen met de WWK zet de WWiKKie een unieke avondwedstrijd neer, met vikinghelmen en pakjes Wicky is dit sowieso de leukste sprint van Proteus-Eretes

Een kleine sfeerimpressie is hier te zien:

https://www.youtube.com/watch?v=VfAtEiNNvZg