14.4°C, 6 Bft.

Nieuwe jeugdroeiers

Algemeen - 03 oktober 2017 - 14:03 - Door Suzanne Rademaker

Wat is dat nou precies voor commissie, de JEUK? We bestaan nog maar een half jaar officieel, maar stiekem is de JEUK al veel langer bezig om meer jeugdroeiers naar Proteus te krijgen.


De JeuK is een commissie die zich bezighoudt met het binnenhalen van jeugdroeiers en andere mensen met roeiervaring. Omdat jeugdroeiers al voorkennis hebben over roeien (en sommigen al op hoog niveau geroeid hebben), is een andere benadering nodig dan voor de gemiddelde eerstejaars. Om dit te realiseren organiseren we verschillende activiteiten, waaronder:

  • Meeroeidagen voor jeugdroeiers met lunch en een door ons georganiseerde training met wedstrijdroeiers in een 8. Zo kunnen ze de sfeer op Proteus proeven.
  • Trainingsdagen voor bijvoorbeeld de Winterwedstrijden, zodat de jeugdroeiers het water alvast kunnen verkennen én natuurlijk gezellig chocomel drinken op Proteus.
  • Een jeugdroeimiddag in de OWee, een speciaal voorslamoment waar alle nullen met roeiervaring met onze toproeiers in de boot kunnen stappen en zo een baantje kunnen varen buiten de hectiek van de OWee om.

Verder zijn we binnen Proteus ook altijd bezig met:

  • Contact met coaches van burgerverenigingen onderhouden.
  • Naamsbekendheid van Proteus verspreiden door het uitdelen van flyers op wedstrijden.
  • Ervoor zorgen dat de nieuwe jeugdroeiers zich thuis voelen binnen Proteus door ze te begeleiden bij het vinden van een geschikte ploeg.

Lijkt het jou leuk om nieuwe jeugdroeiers enthousiast te maken over Proteus? Ben jij een organisatietalent en wil je graag leren hoe je contact kan leggen met andere verenigingen? Dan zoeken we jou!

Bij vragen, kom vooral even bij ons langs.