14.6°C, 6 Bft.

Van Oord Hoofdsponsor Roeibak

Aanbouw - 19 februari 2017 - 11:29 - Door Maarten de Jong

Gedurende het weekend van de WW is tijdens de prijsuitreiking van de Van Oord Winterwedstrijden bekend gemaakt dat Van Oord voor de komende vijf jaar hoofdsponsor is van de indoor roeibak, die naast de uitbreiding van de verenigingsfaciliteiten een plaats zal krijgen binnen de aanbouw aan het verenigingsgebouw.

Van Oord en Proteus genieten nu al jarenlang van een mooie samenwerking. Naast een samenwerking als verenigingssponsor uit deze samenwerking zich natuurlijk ook in het feit dat Van Oord en de Van Oord Winterwedstrijden na jaren van hoofdsponsorschap onlosmakelijk verbonden zijn. Er is daarom geen mooier moment, dan de Van Oord Winterwedstrijden, om bekend te maken dat Van Oord en Proteus-Eretes hun samenwerking verder uitbreiden, door onder andere de naam van Van Oord te verbinden aan de roeibak en deze om te dopen tot de Van Oord Roeibak. Van Oord zal voor vijf jaar exclusief de hoofd- en naamsponsor van de roeibak zijn en daarmee ook in alle gerelateerde onderzoeken genoemd worden.

Het zal gaan om een innovatie roeibak, die zodanig wordt ontworpen dat deze na de bouw eenvoudig kan worden aangepast. Zo kan er blijven worden doorontwikkeld, om uiteindelijke een zo realistisch mogelijke roeihaal te kunnen simuleren. De roeibak zal op deze manier als onderzoekslab voor nieuw innovaties op roeigebied fungeren, en om deze reden werken er nu ook meerdere universiteiten en hogescholen mee aan de ontwikkeling van deze roeibak. Dit innoverend project past goed binnen de visie van Proteus en volgt een reeks van innovatieve initiatieven die bij Proteus zijn onstaan. In ruil het hoofdsponsorschap zal Van Oord de aanbouw steunen met een bedrag van €90.000, en Proteus hiermee een flinke stap dichterbij de aanbouw en de Van Oord Roeibak brengen.

Als vereniging zijn wij ontzettend enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling en kijken wij uit naar nog vele jaren van vruchtbare samenwerking met Van Oord.