6.8°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Argonajaars, Lingebokaal, PVP en EJWW

Roeien - 17 november 2016 - 00:17 - Door Jolien Heddes

Een weekend die volgepland stond met verschillende activiteiten: De Argo najaars slotwedstrijden waar de eindstand werd opgemaakt, de Lingebokaal waar traditioneel de clubachters zich tussen de burgers mengen, de Paul Veenemansprijs waar naast roeien ook wordt hargelopen, gefietst en geschaatst, en als klap op de vuurpijl het EersteJaarsWedstrijdWeekend waar de aankomende eerstejaars zich wagen aan een mountainbike parcours.

Argonajaars slotwedstrijden
In alle vroegte stonden de leden van de Iris alweer klaar in Wageningen om deze wedstrijd te mogen klokken. De roeiers stond een wedstrijd van 1000 meter mét keerboei te wachten. Pascalle en Maaike lieten hier wederom zien dat zij hard kunnen varen in de dubbeltwee. Zij wonnen het veld en sleepten daarmee ook de najaarsbokaal binnen! Albert en Evert verschenen aan de start in de herenvariant van dit veld en konden met een  tweede plek zeer tevreden zijn. In de viermetten waren er geen echte uitblinkers maar in deze velden laat Proteus zien dat het niveau zeker hoger ligt dan afgelopen jaren. De voorspelling is dan ook dat de Vlietbokaal aankomend jaar een stuk interessanter zal worden. 

Lingebokaal
Al op vrijdagavond waren de mannen van Spectraal te vinden op de barzolder om zaterdagmorgen zo beroerd mogelijk aan de start te verschijnen van de Lingebokaal. Een burgerwedstrijd waar de clubachten van Proteus als één van de weinigen als studenten aan de start verschijnen. Voor de clubachten een belangrijke wedstrijd omdat de mannen van de HAPK 8- een letter kwijt kunnen raken wanneer zij winnen van de ‘ervaren’ maar ‘bezopen’ huidige clubacht. De HAPK wist dit meer dan waar te maken en zij legden de bochtige race in een snellere tijd af dan Spectraal.

Paul Veenemansprijs
De Paul  Veenemans Prijs vond dit jaar plaats in Deventer. Sander, Alyanne, Marlies, Wim en Arnoud waagden zich aan deze allround wedstrijd. Er zijn vier sporten; roeien (3 km in een skiff of tweezonder), hardlopen (5,2 km), wielrennen (11 km) en schaatsen (4,1 km), waarvan er drie uitgekozen worden om te starten voor het eindklassement.
De Proteërs vielen niet in de prijzen in het eindklassement maar waren wel bovenaan in de uitslagen te vinden. Arnoud werd 2e en Sander 3e in het herenveld en Marlies 2e in het damesveld. Opmerkelijk was dat er vooral uitgeblonken werd in het hardlopen, op dit onderdeel wonnen zowel Sander als Marlies.  Ook op de racefiets was Marlies het snelst van alle dames.

EJWW
Alle selectielopers waren dit weekend  in Apeldoorn te vinden. ’s Middags staat er traditiegetrouw een mountainbike tocht op het programma waarna de avond volgepland stond met foute coachkado’s. De coaches van EJZ hebben in iedergeval genoeg CO’s met sterk voor de boeg!